söndag 27 mars 2011

Hoffmaestro, badminton, spökhistoria och marängsviss

I fredags roade jag mig med att städa lägenheten mellan telefonsamtalen, för att det skulle se ok ut här när lägenheten gästades av diverse partysugna människor. Kix och Sabrina dök upp och åt tacos och jag fick en 24+moms present. :-) En parfym som hette sexy old bitch, special only for me - och hur hon kunde veta att min favvoparfym som jag brukar ha i handväskan tog slut 2 dagar tidigare, det fattar jag inte. Dessutom fick jag en klocka och lite örhängen.

Fast egentligen hette parfymen bara sexy bitch, men jag döpte snart om den. Klart den måste heta sexy old bitch!

Det kom förbi lite fler folk också, och hundarna fattade inte vad fan som hände, vart kom alla ifrån, och sedan drog de vidare till Corona. Visst lät det lite skoj med Hoffmaestro, men det är väl kanske inte min absolut favoritmusik och att betala 225:- för att festa med en massa 18-åringar... Nä, det är jag för sexy och old för. :-D

Morgonen efter körde Kix upp oss (hon sov på soffan) tidigare än tidigast. Jag var både trött och sliten när vi kom oss iväg till badmintonstadion så jag skyller helhjärtat på det. Jag var inte bättre på badminton nu än för sisådär 15-20 år sedan när jag slutade träna för att jag var så kass. Men skoj var det! Det är nästan så att det var värt att ha ont i handleden. :-D

Inte fick jag sova efter det heller, för då skulle jag rota rätt på en spökhistoria till systerdotterns pyjamasparty. Google var INTE min vän - jag hittade inte en enda lämplig skräckis, och hur läskig vågar man göra den när det är ett gäng 7-åriga flickor??? Jag tog en historia ur en gammal bok här hemma och hittade på en egen till slut, och det blev bra tror jag. :-)

Kvällen slutade mindre bra för mig som hade ett enormt behov av att svulla efter groggarna kvällen innan. Ett par bitar pizza, ett par korvar, lite godis och 4 liter marängsviss senare landade jag i syrrans säng med en stackers mage. Jag sov en stund, så blev det bättre, men jag fick gå dubbelvikt från sängen ändå.

NU fortsätta med rapporten...

torsdag 24 mars 2011

Förkyld!

Jamen det var väl skit också, jag har inte alls nån lust med det! Men jag känner mig helt väck, faktiskt. Feber? Vill inte ens veta...

Körde lite vittring nere i källaren tidigare idag. Fem försök med att bara själva ingången, han misslyckades första men klarade de andra fyra. Fem försök med pinnen utlagd ett par meter bort, gick fint. Och så 10 försök med pinnen längre bort, ca. 10-12 meter ungefär. Jag provade att kasta ut pinnen en gång också istället för att gå och lägga ut den men DET gick inte, då tuggade han ganska friskt.

Äntligen klar med utkastet!

Jag har tappat motivationen till att plugga. Jag har skjutit upp rapportskrivandet till det bittersta, och fick sitta till klockan 05 i morse för att skriva klart. Blev inte gladare när jag upptäckte att jag hade lyckats ta bort texten under rubriken "Inledning" när jag fipplade med layouten. Jag kom ju ihåg ungefär vad jag hade skrivit, men ändå... så onödigt!!!

Dock blev jag jäkligt glad över att jag fick högsta betyg på min tenta. Jag ville ju bara dö när jag skulle skriva den där tentan, jag tyckte att jag hade förberett mig så dåligt, att jag inte kunde det vi hade läst tillräckligt bra och när jag gick ut från tentasalen var jag enormt missnöjd, eftersom jag hade fått hjärnsläpp på sista frågan och bara inte KUNDE komma på allt som hade stått i litteraturen om det. Och så får jag ändå VG på tentan - och det roligaste var att jag hade fått VG på den sista frågan också! :-D

Dessutom blev jag oerhört glad över alla fina kommentarer på facebook och enormt stolt över min pappas kommentarer om det hela - "Jag blir så stolt och glad" . Jag med, käre far! Jag är glad att jag kunde ge lite ljus i din tillvaro! :-D

Nu ska jag släppa det här en stund, gå en sväng med hundarna, plantera om mina tomater och kanske träna lite vittring. :-)

onsdag 23 mars 2011

Jag ska inte ha en terrier.

Jag SKA inte ha en terrier. Jag ska INTE ha en terrier. Jag ska inte...

...herregud så fina de är!!!!!

Till salu på Kennel Terrestrial.

Hane

Och tik


Klicka på länken för stamtavla och mer info!

söndag 20 mars 2011

Rädda helikopterplattan!

Ja, nu pratas det om att helikopterplattan på NUS inte ska få användas, för att folk tycker att den lever om för mycket. Snälla, på riktigt? Den räddar ju LIV, är inte det viktigare än att Agda 67 och Sune 56 tycker att det väsnas lite? Jag förstår ärligt talat inte hur man kan ha samvete att gnälla på att något sådant lever om, man måste ju inse vad alternativet är, eller?

Den stora frågan är om de där som gnäller tycker att det skulle vara ok med en helikopter som fraktar deras nära och kära, eller de själva. Om de skulle tycka att det var lite synd om deras älskade dotter eller son dog på vägen till sjukhuset, för att det tog 45 min för lång tid att ta sig till akuten.

"Trist att morsan dog, men alltså, det var det ju värt - tanten i 43:an fick ju inte sin nattsömn störd, och DET är ju viktigare!"

"Vet du vad jag skulle vilja göra nu?"

Ja, min sambo är mycket konstig.
"Jag skulle vilja peta på dig med min stortå!"

När jag blir upprörd och säger att han är dum och äcklig och att jag ska skriva på bloggen att han sa så, så petar han på mig med sin äckliga stortånagel.

Nu ska jag gå och duscha.

lördag 19 mars 2011

Vittringsrapport

Både igår och idag tränade jag i inomhuslokalen på teg. Igår tränade jag med Anna-Lott, hon hade bokat, och idag var det lydnadsgruppen som hade fri träning, som bara jag och Eva kom till. Nu börjar jag känna mig rätt säker på vittringen faktiskt, så länge han inte är totalt knas så gör han det bra. Jag brukar börja med en lätt, många pinnar huller och buller och jag går själv ut och lägger ut pinnen. Går den bra, utan plockande med fel pinnar, så kan man snabbt gå vidare till att lägga ut rätt antal pinnar på rad och någon annan som lägger ut pinnarna. Idag provade jag tom. med kommendering, men jag vänder mig aldrig om. Jag provade även att sätta ihop ingångarna med själva hämtandet, men då behöver jag nog påminna mer om att man inte ska tugga på pinnen innan, för där tuggade han till ett par gånger och satte sig dessutom snett.

Men ändå - det går framåt! :-D

måndag 14 mars 2011

Konsten att hitta hem

Idag var min första dag på praktiken. Det borde vara olagligt att kliva upp så tidigt på morgonen. Inte bara börjar jag tidigt på morgonen, jag har dessutom en bit att köra så jag måste gå hemifrån minst 45 minuter innan jag börjar.

Så nu är jag lite trött. Så trött att jag inte hittade hem, utan gick in i fel trappuppgång. Jag undrade lite om vi hade fått en ny granne, för de hade en ny matta utanför dörren och en fin liten skylt på dörren. En trappa till så blev jag rätt förvånad, för tydligen hade de målat om under dagen! Och fart fan var min dörr, där var det bara tom vägg!!!
Där någonstans började jag inse att jag kanske hade kommit lite fel.

söndag 13 mars 2011

Och upp som en sol!

Jag hade tänkt köra med burkar idag. Jag hade med mig burkar och var helt inställd på det. Men så blev jag lite tveksam igen, och eftersom han kändes så sansad idag tänkte jag "men äsch, jag provar en gång! Plockar han så blir det burk." Och se där! Idag var han väldigt duktig faktiskt, tills han loggade ut. Men istället för att få spatt och leka plockepinn, så gick han åt ett annat håll och bajsade lite. Jag blev lite paff, men så kände jag mig optimistisk så istället för att bli förtvivlad så tänkte jag "Gud så bra, han plockar inte i pinnarna! Han går hellre därifrån när han blir för trött!"

Tror jag körde MINST 15 försök på första passet, och han plockade med andra pinnar två försök. Efter att ha börjat ett par gånger med många pinnar och lägga ut själv, så minskade jag ner pinnarna under ett par skick till och sedan fick de ligga på rad. Gick fint, förutom att han bara inte kan TRO att jag gör det så lätt att det är den första pinnen…. Eller iaf så går han ofta förbi den och börjar nosa först på andra eller tredje pinnen.

Efter några skick med pinnar på rad när jag själv lägger ut, fick Anna-Lott lägga ut pinnen. Det gick superbra!!! Ja, tills han blev trött och gick och bajsade, då.

På andra passet började vi direkt med att Anna-Lott lade ut pinnen tror jag, men vi började med pinnhög. Eller så har jag alzheimers. Ja, i vilket fall som helst så gick vi fort över till att lägga ut pinnarna på rad och AL lade ut pinnen. Inga problem. Vi växlade mellan att lägga pinnen först och på lite olika platser längre bak i raden, och efter några försök så gjorde han den perfekta vittringen!! Nosade snabbt på alla pinnar i tur och ordning och kom in med rätt. Så jag vågade inte göra någon fler.

Slutsats: känner jag att han är sansad så är det helt ok att köra utan burkar. Känner jag att han är wacked så skippar vi antingen hela vittringen, eller kör med burkar.

Det var alltså instruktörsutbildning idag, och dels så jobbade vi lite själva med våra moment (vilket kändes lite halvt meningslöst om jag ska vara ärlig, det hade jag ju kunnat göra vilken dag som helst). Jag jobbade med Anna-Lott och en till tjej vilket är skitbra, men jag och Anna-Lott tränar ju redan en del tillsammans och den andra tjejen hade inte så mycket att säga. Å andra sidan var det lilla hon sa väldigt vettigt tycker jag, men jag är lite besviken över att vi var så många grupper, eftersom det blev så få som kunde komma med synpunkter i varje grupp och så många hundar ute samtidigt så vi fick inte så mycket hjälp av instruktören heller. Inte så att det var ett dumt upplägg (vi skulle ju hinna rätt mycket annat också) men jag hade liksom förväntat mig mer problemlösning i grupp än egen träning.

Vi pratade om en hel del annat också, grymt intressant så jag var otroligt trött när jag kom hem. Vi tittade också på belöningar med allas hundar, och jag fick en liten tankeställare över att Krux visserligen säkert väljer godis och föremål före social belöning, men att han ändå gillar min sociala belöning väldigt mycket. Jag insåg att jag nog mer tar det för givet än att verkligen utnyttja det. Jag bara kombinerar den med de andra belöningarna, typ.


Kvistade till Lycksele

Förra veckan ringde en trevlig tjej och hade lite panik, eftersom deras tävlingsledare hade blivit sjuk. Hon hade ringt till Umeå BK och "du är den som de rekommenderar" :-)
Visserligen är det inte så konstigt, det är bara jag som känner mig bekväm med eliten. Jag känner mig snarare mest bekväm med eliten - det är ju alltid jag som är TL i eliten, inte bara på umeås tävlingar, och det brukar ofta vara den enda klassen dessutom, eftersom jag antingen tävlar eller har andra sysslor också på tävlingen. Eliten kan jag tävlingsleda i sömnen, de andra klasserna måste jag förbereda mer och ha en mycket mer detaljerad "fusklapp".

Nåja, eftersom jag inte hade något bokat igår så tackade jag ja när tjejen ringde. Det var bara 15 anmälda ekipage totalt, varav de allra flesta var i ettan och tvåan. Så även om det är en bit till lycksele (13 mil) så skulle det ändå bli en helt hanterbar dag.

Det var tungt som fan att kliva upp på morgonen men det gick bra att köra. Jag drack en kopp kaffe innan jag åkte och en hel termos i bilen, så när jag kom fram var jag helt skakis, hehe. Men jag är faktiskt jävligt nöjd med min insats! Jag höll koll på alla fyra klasser och gjorde helt enkelt ett bra jobb, och det är en så otroligt skön känsla faktiskt!! Jag blir så jäkla sur på mig själv när jag dirigerar folk fel på fria följet eller lyckas klanta mig på andra sätt. Den enda miss jag gjorde var att jag sa "kommendera" istället för "ta föremålet" på en apportering, men jag är helt övertygad om att det inte störde föraren det minsta, hon tog föremålet helt enkelt. *s*

På vägen hem åkte jag förbi min gamla lägenhet. Jag tänkte passa på att gå en sväng ute i skogen, så att jag kunde låta hundarna springa lite lösa, och där vet jag ju att det är jättebra att gå just sådana promenader - bara det var plogat så vi inte fick pulsa... Parkerade bilen och blev sjukt glad när det var plogat, men efter ett par hundra meter högst så var det pulsa som gällde ändå. Uppför var det rätt tungt, faktiskt. Vi var ute i lite över en timma ändå, så hundarna var nöjda.
Det bor någon i min lägenhet, så han har tydligen lyckats hyra ut den igen. Och nej, jag kände VERKLIGEN ingen nostalgi, jag var bara glad att jag slapp bo där, att jag kunde bara åka förbi och åka hem till civilisationen.

På kvällen kom Erica, Lina och Ericas kompis Elin förbi och kikade på melodifestivalen. Jag är helt ointresserad av melodifestivalen, men vad utstår man inte för sådant fantastiskt sällskap. Jag är inte helt säker på att Linas skor var lika glad över besöket, dock. :-O

Min cheesecake verkade bli godkänd i alla fall, härligt!

torsdag 10 mars 2011

Upp som en sol...

Men ärschle vad det gick kasst idag på träningen! Jag vet inte vad det var med idioten, ärligt talat. Ok om han hade bara strulat med pinnarna, det händer ju då och då så då hade väl inte chocken varit så stor direkt. Men på fjärren åt han hysteriskt snö, på rutan sprang han bra första gången men jag insåg att jag får bakläxa - jag har varit så nöjd över att han springer så fint till rutan och stannar så bra att jag har GLÖMT att han ska kunna stå KVAR också. Knappast hans fel, men en gång sprang han inte till rutan, utan jönsade runt lite och beslutade sig till slut för att apportera en kon?? Det har han nog aldrig gjort tror jag. På inkallningen tjuvade han på ställandet, på apporteringen så missade han först på gripandet och sedan tyckte han att han kunde använda mig som stoppkloss. Det tog liksom aldrig slut! Det enda han gjorde bra, egentligen, var fria följet där han gick RIKTIGT bra. Ja, och så gjorde han ett bra läggande under gång också.

Vittringen var bara katastrof, helt enkelt. Inte bara lyfta fel pinnar, utan komma in med dem också, vilket inte har hänt på jag vet inte hur länge. Tror att ETT ENDA av skicken var bra.


Burkar it is. *suck*


Dagen har fortsatt i samma stil. Efter träningen hade jag tid för cellprovstagning, och även om det väl gick bra är det ju kanske inte det skojigaste man kan hitta på. På ICA var jag tvungen att traska in igen för att apelsinerna jag köpte var mögliga typ, vilket gjorde att jag glömde att köpa en påse och fick bära allt i famnen. Jag hann inte ens sätta mig i bilen förrän nästa obehagliga överraskning kom, så jag får kanske vara glad som iaf inte blev stoppad av polisen på väg hem och fick böter för att jag inte har något giltigt körkort.

tisdag 8 mars 2011

När man kommer från olika världar.

Vi ska köpa bilar. En ny och en gammal bil ska vi ha. Ja, inte nu, men i framtiden när Pierre har ett jobb och så. Jag tyckte det lät som en jättebra plan, tills han sa att hundarna inte skulle få vara i den nya bilen, bara den gamla. Den skulle jag få ha. Jag försökte argumentera emot dumheterna, men han fattade ju inget, såklart. Jag ville ju också kunna få köra en ny fräsch bil nån gång!

Till slut lackade jag ut totalt och väste "då kan du glömma barn, jag tänker inte köra omkring med mitt barn i en gammal skitbil, det är ju fan inte SÄKERT!" och tänkte att NU, nu jäklar skulle han väl fatta! "Vi kan ju fan inte ta två bilar varenda jävla gång vi ska nånstans med både barn och hundar!" väste jag vidare.

Inte så jäkla konstigt att han hade svårt att fatta. En gammal bil för honom är en sprillans vrålåk för 60-70 lakan! En gammal bil för mig är en bil från tidiga 90-talet eller så. Är den från 2005 och kostar 70 papp så är den splitter ny.

måndag 7 mars 2011

Grattis Polly!

Jag hade helt glömt att hon fyller år idag, hemsk matte! Tur att uppfödartanten påminde, annars hade hon ju inte fått sin tårta.

söndag 6 mars 2011

Hundar kan vara bra dumma, alltså.

Jag och Anna-Lott tränade ute på klubben, och jag trodde helt ärligt att jag skulle kissa på mig av skratt när hon skulle köra framförgående. Vad tror hunden liksom, att bollen hänger kvar där i det osynliga trädet fast den inte syns, bara??
Krux var duktig idag. En ruta som vi spikade, lite fritt följ som gick bra... Nu tyckte jag inte att han gick så långt fram, ändå var han väldigt taggad. Ja, det är inte värre än det alltid har varit så att säga. Däremot plogar han lite, men han gick med bra koncentration.
Vittringen är jag jättenöjd med!! Han lyfte INTE fel pinne på första skicket, och sedan fick AL lägga ut pinnen och det gick också jättebra. Tredje och fjärde skicket lade vi ut på rad också, med 8 pinnar totalt, och då pillade han lite i fel pinne första skicket tror jag, men med tanke på hur många steg vi gick framåt på samma gång då så kan jag köpa det. Det fjärde skicket sprang han fram till första pinnen och sökte av den och den andra, sedan gick han upp i vind och tog rätt pinne i vind. Jag är inte HELT säker på att jag gillar den taktiken, det ska jag komma ihåg att ta upp på söndag när vi träffas hela instruktörs-gruppen och tränar.

Vi gjorde några budföringar också, och det gick bra med tanke på att det var så länge sedan. Han sprang som en skållad råtta mest hela tiden och eftersom det var halt så höll han på att krossa våra ben, men huvudsaken är att han tyckte att det var skoj. :-)

Platsen blev svår, jag tog honom direkt ur bilen och lade, och visst låg han, men oroligt.

Här är lite av fot-träningen:

lördag 5 mars 2011

Hur gick det med to do-listan?

Mja...
Träna ute på klubben (ska ta med mig böckerna som blev kvar från TLkursen också) CHECK! Rapport följer nedan...
Förbereda måndagens seminarium eh, nä, inte än.
Sammanställa lista på kursdeltagare påbörjat
plantera tomater japp!! de har inte växt så mycket än, bara. *sur*
städa undan på balkongen efter vintern CHECK!
göra storkok med köttfärssås CHECK!

Jag har även lagt till "laga jackan" och "maila lite" på listan.
Dessutom har jag faktiskt varit duktig och gått promenad med hundarna och lite annat småplock. Nu är frågan om jag ska vara duktig och hålla mig till listan, dvs. laga jacka, maila, sammanställa kursdeltagare och plugga eller om jag ska utnyttja att det är lördag och man får svulla och göra en cheesecake?

Träningen på klubben blev inte riktigt som planerat. Jag hade tänkt köra inkallning, några rutor och filma lite fritt följ innan jag ev. tränade vittring (om jag kände att han var i rätt sinnesstämning för det) och sedan lägga plats.

Inkallningen var bara att glömma, det är way too isigt och halt på parkeringen för sånt. Jag hittade ett par fläckar där det var bättre där jag kunde ställa upp rutor, gjorde tre skick som gick jäkligt bra, men jag hade glömt kameran så jag kunde inte filma fria följet. Det var faktiskt synd, för jag undrar hur långt fram han går nu?? Det kändes som att det var för långt fram, nämligen, och jag fick bak honom, men jag hade velat se om det var så illa som det kändes.

Vittringen gick sådär. Men IGEN så petar han i fel pinne på första skicket. Efter det första skicket gick det bra, jag gjorde väl sisådär 15 vittringar, men det är störande att han inte kan låta bli att peta i fel pinne på första skicket. Någon gång där i mitten lyckades han skopa upp TVÅ pinnar också - de låg ganska nära och när han hittade rätt pinne tog han den och en till som råkade följa med i munnen liksom. Han såg lite kul ut när han spottade ut pinnarna och fick göra ett TILL sök på de två pinnarna som nu låg halvvägs till mig.

Mot slutet testade jag att inte bryta för belöning, och se om han självmant skulle komma in till position med pinnen. Han slängde ut den ur munnen vid mina fötter, skopade upp den igen och satte sig fot utan att jag sa nåt. Jag gjorde några ingångar med pinne, och skickade honom på ensam pinne för att påminna honom om att man ska komma in med den, och provade igen. Han tenderar till att fuska med ingångarna när man sätter ihop det till att hämta på lite avstånd/bland pinnarna, då sätter han sig gärna långt ut och snett. Fick dock till det på slutet.

Nöjd och glad åker jag hem, och kommer på när jag är inne i stan igen att jag förträngde glömde den där jäkla platsliggningen.

Lat lördag!

Ja, nu känns det som att jag måste ta och rycka upp mig och faktiskt GÖRA något. Den senaste tiden har jag inte gjort mycket, degat framför datorn mest, sovit massor, pluggat lite, gjort nåt litet med hundarna på sin höjd. Träffade nyss min partner, inte han som jag bor med utan hon som jag har företaget med, jättekul att se henne igen! Lite besviken att hon inte kunde ta med sig nåt barn, men det blir en annan gång. :-)
Vi planerade vårens valpkurs och jag inser till fullo hur lat jag har blivit. Nu jälar får jag ta och sätta lite fart igen. :-D

Jag träffade på vår märkliga granne när jag sprang över till ICA på förmiddagen idag. Jag vet inte hur många gånger han har frågat om hundarna är syskon och visst är han trevlig som pratar när man träffar på honom, men man märker att inte alla hästarna är hemma i stallet, fast på ett trevligt sätt om man kan säga så? Ja, idag så säger han "Dig känner jag inte igen, har du nyss flyttat in?" Jag svarar att jag har bott längst uppe i över ett halvår, och då är det som att han kommer på: "Ja, är det du som har alla hundarna? Jag kände inte igen dig utan dem!" Hehe, visst är det vanligt att folk inte känner igen mig utanför hund-sammanhang, men till och med grannarna??

To-do-list:
Träna ute på klubben (ska ta med mig böckerna som blev kvar från TLkursen också)
Förbereda måndagens seminarium
Sammanställa lista på kursdeltagare
plantera tomater
städa undan på balkongen efter vintern
göra storkok med köttfärssås

torsdag 3 mars 2011

Jag tror att Krux tänkte!!?

Ja, jag vet, det låter otroligt, men jag tror faktiskt det! Jag värmde upp med lite inkallningar (jädrar vilka slide-stopp det blir på snön, han nyper verkligen i med klorna och lägger ALL vikt bakåt) och några rutor innan jag provade med vittringspinnarna igen.

Egentligen hade jag tänkt prova med burkarna, efter förra gångens plocke-pinn, men han kändes så himla fokuserad idag, så jag var modig. Jag återgick till att ha fler pinnar i början bara, men när jag märkte att han TÄNKTE, så provade jag med få pinnar i rad istället. Och titta!Efter det här dök Kerstin upp på klubben, så jag var ÄNNU modigare och bad henne att lägga ut pinnen. Krux satt och tittade på mig hela tiden, så när jag sa "sök" så såg han lätt förvirrad ut och drog upp i snöhögen och käkade lite snö istället. Men sen var det som att han tänkte (igen??) och faktiskt började leta pinne, letade reda på rätt och kom in. Dutti!

tisdag 1 mars 2011

Tigger era hundar vid bordet?

Det gör då INTE mina! Absolut inte!
Och han som faktiskt ser ut att inte tigga... Han tigger värst. Men den enda gången han får mat, vilket faktiskt inte är oftare än en gång i minuten eller så, är när han är ute i hallen. Kyuss får bara mat när han har huvudet på bordet, och Polly får mat om hon sitter och ser utsvulten ut bara.

Krux är ett pucko.

Han tog fel pinne i käften två gånger under kvällens träning, ena gången kom han faktiskt in med den. Suck, suck. Inkallningen jättebra men med för högt tempo, rutan virrigt och okoncentrerat. Det låg bajs precis utanför rutan, och när han kunde släppa (godiset) bajset så drog han vidare upp i snövallen.

Den där snövallen drog han till så fort han fick chansen, jag vet inte vad det var som var så skojjigt med den? Även på vittringen drog han upp där en sväng innan han återgick till pinnarna vid flera skick.
Fritt följ gick bra, apporteringen skitbra och hoppet kollade jag bara av, det gick bra. Jag jobbade lite mer med farten in med apporten, trots att jag EGENTLIGEN inte behöver det (men det är ju så kuuuuuuuuul ju!!) utan egentligen skulle behöva träna bort slarv i ingången. Men på inkallningen var jag duktig i alla fall, där tränade jag på stadga i ståendet och inte på inbromsningarna. Dutti matte!

Och jag har betalat min jaktkurs nu! *peppeppeppepp*

Kennelhosta?

I onsdags hostade Krux. Han hostade först till några gånger när han tuggade på ett ben, och visst kan han ha fått lite benmjöl eller en liten benbit eller nåt i halsen, men det LÄT som kennelhosta. Under kvällen hostade han till ett par gånger till, efter det har jag inte hört något hostande. Kyuss hostade till en gång dagen efter, bara ett host, men det lät inte särskilt mycket som kennelhosta. Det är den enda gången han har hostat vad jag kommer ihåg/vad jag har märkt. Polly har inte hostat nåt.
Krux har inte heller hostat när man tycker att han BORDE ha hostat - när vi har varit ute när det har varit kallt eller när halsbandet nyper åt runt halsen för att han har dragit.

Är det nån som vet om det går kennelhosta nu?

Det känns aningen töntigt att isolera hundarna (det är visserligen inget större problem, det var jäkla trist att vara i träningslokalen i två timmar UTAN hund i lördags...) i en månad för det där, min plan är att isolera dem i två veckor för att se om någon av de andra börjar hosta. Är det dumt?