söndag 23 januari 2011

Instruktörsutbildning

Ja, jag har då äntligen fått påbörja min instruktörsutbildning. Vi började förra året med att få en föreläsning med Ingrid Tapper på fredagkvällen och seminarium med henne hela helgen efteråt. Dessutom hade vi en helg med lite genomgångar av planering och diverse uppfräschning och presentationer och så vidare, och denna helg har vi träffats för att ha ett litet mini-chicken camp då. Vi har alltså klickertränat hönor! Fantastiskt att få chans att prova det, och en fantastisk möjlighet att verkligen koppla en del uttryck som man ofta använder i hundträning och då främst den operanta träningen till något som är lite mer konkret.
Jag fick en snäll höna eftersom jag uttryckte lite oro över att jag inte gillar fåglar så värst, så jag är rätt stolt över att jag faktiskt kände mig helt bekväm att hantera hönan idag. Vi kanske inte blev vänner, jag och Agda, men vi kände oss nog rätt så överens om att vi inte behövde vara rädda för varandra. :-)



Samtidigt som jag har utbildning i helgen ska jag förbereda mig för sista svängen ner till Gävle. Skriva klart makt-uppgiften gjorde jag till största delen på lördag kväll (kvällslektyren blev att läsa en snutt ur Per Jensens bok inför dagen) och idag har jag gjort lite småärenden och fixat boende för den enda natten i Gävle. Nu är jag jättetrött, men jag ska packa och gå en sväng med hundarna och lite sånt och hoppas att jag fortfarande är trött vid 8 ikväll så att jag får sova några timmar inatt. Klockan 2 eller nåt måste jag kliva upp och köra till Gävle, vid halv 3 bör jag vara på väg för att hinna i tid. Självklart startar de upp varje måndag kl. 8,30, KUNDE det inte vara lämpligt att starta LITE senare på måndag morgon för distansstudenter?? Om man startar kl. 10 istället så har de som kör längre och bor på plats under veckan större chans att kunna åka tidigt på måndag morgon och slippa sova borta en natt i "onödan".
to do:
packa
liten prommis med hundar
kolla om jag ska ha med mig nåt som jag måste förbereda för kursen i Umeå på onsdag morgon
svara på några mail
diska

Här är Agdas examensprov. ;-) Hon ska alltså picka på den blå papperslappen, trots att man flyttar runt lapparna och trots lite störning. Hon får inte picka på de andra färgerna, bara den blå. Här börjar hon vara mätt, vilket innebär att andra motivationer dyker upp istället... T ex rädslan. Hon började vara rätt stissig mot slutet, och här får hon lite funderationer på om hon kanske skulle ta och fly istället för att stanna kvar och förtjäna mat... Men hon klarade examensprovet med bravur iaf. :-D

1 kommentar:

  1. Min distanskurs startar alltid 10.00 första dagen och avslutas 15.00 sista dagen för de som reser långt. Skillnad på universitet och högskola... Kör försiktigt!

    SvaraRadera