söndag 21 oktober 2012

Polly söker nytt hem

"Va? Godis?" Foto: Anders Gradin
Jag har med sorg i hjärtat bestämt att hon förtjänar ett bättre hem än mitt, nu när det utökas med en sådan där liten tvåbening som hon tycker är läskig. Jag tror att hon i längden kommer bli undanstängd för att jag inte orkar hålla den kollen som krävs, och det känns inte sjysst mot henne.

Polly (O'flanagan Discovery, S29967/2006) är min 6åriga flattik som jag nu alltså vill omplacera till ett hem där hon kan få vara med, och få den kärlek som hon lever för. Hon är en fantastiskt snäll och fin liten tjej som är oerhört social, men som alltså även har en liten social osäkerhet som visar sig genom att hon tycker att barn är lite konstiga och läskiga. I första hand backar hon naturligtvis, men jag kan INTE svara på vad hon gör om hon känner sig riktigt trängd och det gör att jag inte vågar ha henne hemma på heltid med en parvel som ska växa upp. 

Polly är oerhört kärlekstörstande, hon blir vansinnigt lycklig om hon får den minsta lilla uppmärksamhet. Hon är otroligt lydig, den lydigaste hunden jag någonsin har haft. Hon går alltid lös på promenader, för det mesta helt självmant snett bakom en och man kan väldigt lätt be henne att gå bredvid/bakom. Hon springer aldrig någonsin fram till någon annan människa eller hund och släpper man henne fri så att hon får springa omkring lite så kommer hon omedelbart tillbaka oavsett vilken störning som finns om man ropar på henne. En klapp eller en blick räcker bra som belöning, men självklart tycker hon att det är jätteskoj att leka med bollar, kamplek (där hon är aningen försiktig, det tog ganska lång tid innan jag fick henne att förstå vad hon skulle göra - hon var för artig och ville släppa leksaken) och godis. 
Polly som yngre, på den tiden när hon var utställningsstjärna...

Polly är en hund som kräver väldigt, väldigt lite. Jag har haft henne som sällskapshund och hon trivs jättebra som det, hon kräver alltså inte en massa motion eller träning. Dock är hon hemskt trevlig att träna med också, om man känner för det. Hon har lite grundträning i jakt och spår (men går gärna över till sök om hon får vindvittring på klöven när hon spårar, därför har jag inte kommit mig för att starta henne i viltspår) och har tävlat lite agility. Första gången jag tävlade en hoppklass med henne så hade vi tränat 11 (elva!) gånger bara, så hon är väldigt lättlärd - den banan gick vi runt, med 5 fel. Sedan dess har hon med sparsam träning knipit några pinnar, vi åkte upp till skellefteå förra året och hade inte jag tjutit av glädje när hon skulle hoppa sista hindret på en bana och därför orsakat en rivning åt henne, så hade vi fått 4 pinnar av 4 möjliga. Nu blev det "bara" 3 pinnar av de 4 loppen. ;-)


Världens finaste lilla tjej
Hon är alltså helt vansinnigt lättsam och trevlig att ha. Hon passar till de flesta hem där det inte bor mindre barn på heltid, oavsett om man vill ha en hund att jobba med eller en hund till rent sällskap. Hon har varit helt frisk och friröntgad. Hon har en retinopati på ena ögat som konstaterades 2008, och som har kollats upp i omgångar, senast i april i år och då hade den fortfarande inte förändrats något, alltså inte blivit något värre under de här åren. Hon är mentalbeskriven och har ett trevligt MH för en sällskapshund (hon gjorde inte så hemskt mycket, hade bara en trevlig attityd mot allt som hände utan att reagera särskilt stort på det) med etta på skotten. Hon är utställd några gånger i yngre år. 



Liten vappe!

Polly föddes 2006 i Stöcksjö, när hon var 8 veckor flyttade hon från Stöcksjö till mig i väntan på hennes hem hos Anita. Efter ett par år hos Anita kom hon tillbaka till Stöcksjö och jag tvekade inte mer än en minut - klart att den här finaste lilla tjejen skulle få komma tillbaka till mig! Den enda gången jag någonsin har skaffat hund enbart med hjärtat, för egentligen hade jag ju redan huset fullt av hundar... Jag har inte ångrat det en sekund, hon har bara varit trevlig och lättsam att ha. 

Är du intresserad? Vet du någon som skulle kunna vara intresserad? Har du frågor? Hör gärna av dig! flatteligan@hotmail.com, 0733-129 333

lördag 20 oktober 2012

Grattis Krux på 5-årsdagen!

För 5 år sedan föddes du i Stöcksjö. För lite mindre än 5 år sedan valde du mig - genom att bajsa på mig. Knasboll, knäpp, galen, tokig, Idiot, Valp, pucko, bäng och jobbig, men även fantastisk, underbar, gulligast i världen, snäll, fin och bäst. Aldrig har jag ångrat dig, inte ens den gången när jag fick ta båten ut i sjön och hämta igen dig för att du tänkte ta en liten (hmm) simtur. Även om det var NÄRA den gången, kan jag erkänna.


Du är min allra, allra bästa kompis, och jag älskar dig.
I morse var Krux lite ledsen utanför grinden. Han tycker nog att han är lite väl mycket ensam nu när jag nästan aldrig sover i gästsängen - jag får ont av att ligga där. När jag klev upp blev han jättejätteglad, och nu har han varit lycklig och nöjd med att ligga och sova i soffan bredvid mig, så det var så uppenbart bara sällskap som han ville ha. Mitt göllefjun! Nyss klev husse upp, det struntade han fullständigt i - han var nöjd med att ligga kvar nära sin mamma.

Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år!!!

lördag 13 oktober 2012

Krux har fått träna!

Det har lugnat sig i skolan och hussen har fått för sig att man kan hjälpa till med städning av hemmet så jag har faktiskt gjort något som jag lovat min lilla hund rätt länge nu: lite träning! I förrgår eller så tog jag bilen (jag hade för ont för att gå) och lämnade lite dummysar på ön i lilla dammen och i buskaget längre bort. Det ÄR svårt för liten valp! Att gå i rakt fram i dammen är supersvårt, för om man går runt så går det mycket mycket fortare, vattnet är mycket smalare där så då kan man nästan hoppa från stranden till ön direkt. Och det är jättejättesvårt att gå snett förbi dammen och till buskaget längre bort! Vattnet drar så himla mycket så antingen stannar han och låser sig, eller så tar han en vid omväg för att INTE utsätta sig för frestelsen.

Den här gången hade jag lagt ut rätt många dummysar på samma gång, så jag tror faktiskt att jag lyckades få till det rätt bra på slutet, när jag kunde mängdträna lite.

Igår åkte jag ut till klubben för att kolla in Angelica och Annas träning inför dagens lydnadsuppvisning, och passade på att träna lite också. Krux fick mest pinga till kon, och sipåfan, det gjorde han riktigt, riktigt bra!! Jag kunde ta bort target och de gånger han var på själva konen var hemskt lätträknade den här gången.

Jag provade till och med att lägga ihop konen med ruta och apporter, och han springer till konen även fast han har sett mig lägga ut target till rutan (tänkte att det kunde behövas lite hjälp, och jag hade rätt) och apporter. Och de gånger han blev tveksam när han skulle till ruta eller apporter sedan, för det är ju lite svårt om man är pojke och ska hålla två saker i minnet samtidigt, så går han självmant tillbaka till konen. Det gjorde mig så himla glad att han väljer det istället för att söka upp mig eller bara springa åt något håll, så det fick han karameller för faktiskt. *s*

Han fick göra ett par inkallningar också där jag INTE behövde använda DK på läggandet, och så fick han prova lite platsliggning med hakan i backen och det var också jättesvårt. Fast vid det laget var han nog lite trött också tror jag.

Nå: klad hond!

Idag ska jag åka upp till hundens dag och kommendera lite och kanske få se andra människor också vilket ska bli skoj (känner mig lite lätt instängd), och sedan åker jag vidare till biblan och skriver FÖRHOPPNINGSVIS klart hemtentan från förra kursen. Då är jag i fas igen, hurra!



söndag 7 oktober 2012

Varför man INTE vill hångla med mig idag

Ni vet den här vidriga, äckliga smaken man får i munnen av att ha ont i halsen och vara snuvig? Liksom rost, fast mer åt det slemmande, mögliga hållet. Nå, toppa det med att vara ganska långt gången med bulle i ugnen, så blir det slemmande, möglig rost med en kraftig essens av sur kräk, dvs smaken av sura uppstötningar. Hejja. Tro om jag kan få lov att köpa lite halstabletter - inte för att göra halsen så mycket bättre för jag tycker faktiskt inte att halstabletter brukar hjälpa, utan för att både omgivningen och jag själv ska stå ut med min andedräkt.

MEN: utställning i boden it is! Så himla glad. :-) Det löste sig till slut, alltihop.

Dagens tre bästa/sämsta, dvs hej klagomuren

Dagens bästa:
1. Jag har morötter hemma

2. Jag har inte brutit benet

3. Det regnar inte så mycket - vilket inte spelar så stor roll EGENTLIGEN, för jag ska inte vara ute, men jag har som ni kanske märker lite svårt att komma på grejer här.



Dagens sämsta:
1. Hej Feber. Något varmt att dricka? Ditt besök var ju inte HELT oväntat så du får inte gevalia, men jag kan nog skrapa ihop lite te. Du, det var inte det sämsta tillfället i världen att komma förbi, det kan jag erkänna, men det var inte helt bra timing ändå. Tror du att vi skulle kunna ta den här dejten nån annan gång?

2. Det blir nog ingen utställning i boden för Krux. Jag är så jävla ledsen, för jag ville så gärna. Jag har inte råd att åka upp med egen bil, dessutom känns det lite vanskligt att åka så pass långt så pass nära förlossning. Särskilt läskigt blir det om jag måste ta tåg/buss, vilket jag inte kan göra ändå för det kostade MINST 700 pix TOR och då måste jag dessutom sitta i en buske nånstans i typ 10 timmar och be till gud att jag slipper FÖDA i den där jävla busken. Och så blir jag liksom så himla ledsen, för jag skulle kanske kunna få skicka upp honom med några men nu svarar de inte ens på mina kontaktförsök, och det känns som att de försöker förhala så att de ska slippa honom så då känner jag mig jätte-ivägen och ful och dum och besvärlig med min fula hund som inte platsar i en utställningsring. Förmodligen är det ju feber och gravidhormoner som gör att jag reagerar så starkt, men det är ändå aldrig roligt att känna sig ratad.

3. Jag kunde inte följa med till Sundsvall (eller om det var Timrå) idag för att kolla på Nemis MT för jag måste plugga, och nu orkar jag ändå inte plugga för huvudet känns som en värkande varböld och jag kan liksom inte tänka.

EDIT: nu regnar det...

lördag 6 oktober 2012

Senaste mag-nyheterna

Jag har liksom gått och väntat på ett par saker, som det har stått om i alla sådana där graviditets-kalendrar för länge sedan: hicka, och sammandragningar.

NU! Senaste veckan har det dragit samman en hel massa faktiskt, nu är det sådär så jag funderar på om det är normalt, men det är det ju säkert. Och igår hickades det. Det har säkert hickats en hel massa förut konstaterade jag, för jag kände inget i magen, det var när jag lade handen mot magen för att stödja armarna som jag kände hickan mot handen.

Något jag INTE har gått och väntat på, är att få mer svullna händer. De är avdomnade och det värker i dem, jag har svårt att skriva, får en massa stavfel hela tiden. Ringen, som jag förut har haft runt halsen mest för att den ibland kan vara svår att få AV, kan jag numera bara glömma att jag får på. Pierres ring passade däremot rätt bra.

Hej, vecka 34, jag har väntat på dig, blev så glad när du kom igår! :-)


Hur går det med mina mål för året?

Jag sökte igenom bloggen för att hitta ett inlägg, men så hittade jag igen mina mål istället. Tänkte bara liksom uppdatera vad som har gått bra och inte, medan jag har ett par månader på mig att kanske rädda situationen!


Mål för mig:
- Döma några lydnadstävlingar, helst alla fyra klasser (vid olika tillfällen) JAPP! - Klara av mitt jobb som sammankallande i lydnadsgruppen på ett tillfredsställande sätt Mja... Nu har jag ju hoppat av. Men jag tror att det var ok INNAN dess, så jag tänker säga JAPP! på det med, med lite reservation.
- Bli färdig lydnadsdomare även för elit JAJJEMEN!
- Utbilda några tävlingsledare för klubbar runt Umeå (och för Umeå också såklart) Ja, jag gjorde ju mitt bästa, fast av bara 4 st som hoppade på utbildningen så var det bara 1 som klarade sig helt och hon flyttade. Så, där måste jag säga NEJ fastän jag faktiskt inte tycker att det är mitt fel så att säga. :-/
- Lära mig säga nej. Jag ska INTE vara TL på mer än tre MH i år. Jag ska INTE döma på mer än max 5 tävlingar. Jag ska INTE hålla mer än två kurser. Jag ska INTE ta på mig något mer jobb för någon klubb.  Jag ska INTE vara tävlingsledare för andra klubbar än UBHK i år vid mer än max 2 tillfällen. Det här klarade jag däremot GALANT! ett MH (eller två, med två hundar varje dag, fyra hundar totalt mao). dömt på 6 tävlingar, men vad tusan, nära KAN skjuta en hare om haglet splittrar sig mycket, och jag kan inte komma ihåg att jag har varit TL på mer än en enda tävling utanför klubben.
- Få godkänt på alla kurser jag går på skolan Nej. Sista kursen innan sommaren har jag fortfarande rester på, eftersom jag kräktes bort min praktik. Och den kursen som börjar på måndag kommer jag OCKSÅ få rester ifrån, även där på praktiken. Den kommer jag ju troligen inte kräkas bort, men jag kommer ju föda barn mitt i alltihopa istället.

Mål med hundarna:
- Kyuss ska klara av att vara ensam i mer än en timma utan att börja tjuta JAPP. Och nu är det JAG som är ensam istället, inte bara en timma utan i evighet.
- Krux ska klara av LKL 3 JAPP. Så jäkla skönt.
- Krux ska klara av AKL i spåret , för den jäkla hunden bestämde sig för att DET var en bra dag att prova något nytt: strunta i pinnarna.
- Krux ska starta i jakten och få minst en tvåa i NKL NEJ, för vi har inte tränat, för matten har varit mer eller mindre invalid.
- Krux ska ställas ut minst en gång Kanske! Vi har inte lyckats än, men jag hoppas kunna anmäla till boden.
- Polly ska få två pinnar i hopp, och två pinnar i agility  Nästan! Om jag inte minns fel har hon två pinnar i en klass och en pinne i andra.

fredag 5 oktober 2012

Dagens fyra bästa/sämsta

Dagens bästa:
1. Jag har fått VFU-plats! Fyra km bort bara, vilket innebär att jag har så ENORMT mycket större möjligheter till att få i alla fall delar av min praktik avklarad. Även om jag inte har bil så är liksom 4 km något som kanske till och med jag klarar av att ta mig på något vis. På samma vis ger det så oändligt mycket bättre möjligheter till att kunna klara av lite rester från den här praktikperioden under mamma-ledigheten.

2. Idag kände jag tydlig hicka för första gången. Jag har faktiskt inte lyckats känna någon hicka förut, men den här gången var det liksom ingen tvekan om att det var just hicka och inget annat.

3. Jag har klarat av muntliga tentan till kursen idag! Det gick rätt bra, jag fick dessutom en fråga som jag gillade att besvara liksom, så det var inte särskilt svårt.

4. Jag fick svar på den tentan som jag skickade in i lördags - den är rättad och godkänd. Det innebär att jag nu har chansen att få CSN retroaktivt från kursstart, så fort poängen kommer in i Ladok och jag har fått ett intyg från läraren och CSN har godkänt allt.


Dagens sämsta:

1. Att jag inte kunde ringa till barnmorskan och fråga om nästa veckas tid går att ändra idag HELLER. Jag har gett upp att försöka ringa tillsammans med Pierre så att vi är säkra på att få en tid där han kan vara med, så jag skulle låna hans telefon för att ringa själv idag... Jo, fast då var den ju avstängd och jag kan inte hans PIN-kod så då kunde jag ju ÄNDÅ inte ringa. Så jävla pinsamt! Det kommer att bli så himla pinsamt att ringa på måndag, det är inte direkt i god tid.

2. Cykelturen hem. Fy fan, rent ut sagt. Dels regnade det, och jovisst, det är ju inte KUL att vara ute i regn normalt sett heller, men det gjorde att jag blev så kall att jag fick utslag över halva mig. Jag kunde bara inte sluta titta på mina händer när jag kom hem, jag var helt fascinerad över hur groteska de såg ut - uppsvällda så det var inte sant, knallröda på vissa ställen och kritvita på andra. Och regnet var inte det värsta, fy FAN så ont det gjorde efter ett tag - inte bara i rygg och höft utan även i revbenen, särskilt det nedersta revbenet på höger sida, jag trodde faktiskt jag fick en spricka i det där ett tag och jag är fortfarande inte alls säker på att det är helt, det kan mycket väl vara trasigt för det gör ONT.

3. Att jag har varit lat och dum och inte städat ordentligt de 3-4 senaste dagarna, vilket innebär att jag faktiskt måste ta tag i det idag, och nu har jag ju rätt ont. Det ser förjävligt ut här igen...

4. Att jag inte bara har varit lat med städning, utan med hundar. De MÅSTE få en i alla fall någorlunda normal promenad och Krux MÅSTE få träna lite, det är synd om dem. Igen: jag har ingen bra dag idag efter cyklingen, dålig timing.

torsdag 4 oktober 2012

Kanske tur att Pyret inte kan engelska.

"So please when you die could you scream
Mercy, mercy for you and me?
It's true what they say, fucking for
Love might be the last legal drug."

Sjunger med för full hals i korn-bebisens morgon-tune. ;-)