fredag 22 april 2011

Spår

Johanna och jag åkte till Röbäck och jag lade årets första spår till Krux. Det gick inte bra, kan man säga... Knas nästan hela första lilla spåret med en hund som bara virrade, och andra spåret fick han tokspel och virrade något helt sanslöst. Jag är ganska sugen på att åka ut imorgon och lägga ett litet spår och se om han tänker komma igång och SPÅRA istället, vi får se om jag hinner.

Nu är det bara några ynka få timmar kvar innan jag skulle ha blivit tant om jag inte hade fått dra moms på mina år. :-O

fredag 15 april 2011

Vårhets!

Japp, nu börjar världen tina fram, och därmed tinar alla hundmänniskor också fram! Det har varit lite galet senaste veckorna - först var jag sjuk med feber och orkade inte ett skit, vilket gjorde att jag kom efter i skolan... Och inte nog med att jag ska komma ikapp igen, dessutom ska jag jobba i förväg så att jag kan vara lite ledig nästa vecka.

Om det inte var nog, så har jag den här veckan haft kursstart (måndag kväll), börjat gå jaktkurs (tisdag kväll), haft möte i lydnadsgruppen (onsdag kväll) och sektorsmöte (torsdag kväll). Det känns lite märkligt att själv gå en helt vanlig kurs, jaktkursen alltså. Jag har bara hållit egna kurser, gått specialutbildningar (funktionärs- eller instruktörsutbildningar), heltid på skola, läger eller diverse helgkurser för kända instruktörer som vunnit SM eller liknande. Det här är första "vanliga" kursen på minst 5 år tror jag. Jätteskoj! :-)

I veckan har jag ändå lyckats klara av seminarium nummer två och jobbat med grupparbetet, så nu ska jag "bara" skriva klart grupparbetet i helgen och börja sätta mig in i hemtentan som lades ut idag. Nästa vecka kommer Johanna hit!!!!! <3

onsdag 6 april 2011

Vittringsrapportering

Nu jälar, nu går det jäla bra måste jag säga! Jag har kört lite avlämningsövningar här hemma med gott resultat senaste veckan. I lördags provade jag burkarna lite för skojs skull, men insåg att jag hade haft rätt när jag trodde att själva burkandet skulle kräva lite inlärning... Han tyckte såklart att själva burkarna var rätt spännande och satte igång någon slags problemlösning på hur man får ut pinnarna ur burkarna. ALLA pinnar, inte bara den rätta.

Provade att lägga ut ca. 10 pinnar inne i klubbstugan, vilket gick bra, och satte ihop det med ingångarna också. Jag fick påminna om att hålla (dvs inte tugga) en gång, men sedan gick det faktiskt bra. Efter det fick Helena kika på en tävlingsmässig vittring, förutom då att det inte var på 10 meters håll. Rätt pinne, inget plockande med fel pinnar, fint lugnt sök, höll pinnen stilla i munnen men satte sig lite väl långt fram. Kanske betyg 8,5 känns rimligt, avdrag för tempo och dåligt avslut.