fredag 25 februari 2011

Klubben för irritation över helt meningslösa irritationsmoment

Ja, nu kan jag utöka listan med "urs" och "ärs". Numera ingår även "leds" på listan, som i "nu är jag leds". Nu är jag LESS, för guds skull!!!! Jag tror visserligen inte att det är fel att skriva "leds", men det ser så vansinnigt fult ut. (Ja, jag skrev ju meningslösa, vad trodde du att jag skulle avhandla? Konflikten i Libyen?)

Det andra störningsmomentet är alla dessa befallningar överallt. Nej, jag tänker inte sätta upp det på min status. Och det stod att man skulle ha det där i en timma, ibland funderar jag om man över huvud taget har läst vad som stod, när man 10 minuter senare har en annan uppdatering. Vad är då meningen med att sätta dit den där protesten från första början?

Jag stör mig också när texter riktar sig till mig personligen. När det står "du" i en text som man bara slänger ut, gärna med anklagande eller förmanande innehåll. *fnyser*

Ja, det var allt, tror jag. För tillfället. Jag kanske återkommer.

EDIT: Jamen just! Fast det kanske är mitt fel... Men jag irriterar min även på alla som ska sätta dit skojiga H eller liknande i sitt namn. Där det inte är vid ett T. Det blir inte särdeles snyggt att heta Chatarina när man uttalar det som det blir i mitt huvud, dvs. Tjattarina. Inte heller Lindha blir särskilt snyggt när jag ska uttala det. Rebekah eller Hannah blir i mitt huvud Rebeckahå och Hannahå.
I första hand är det väl kanske mitt fel som inte kan fatta hur det ska uttalas, det inser jag väl. Men eftersom inget kan vara mitt fel på RIKTIGT (fråga sambon, jag har förklarat detta faktum flera gånger) så är det såklart deras fel som inte kan stava sina namn utan en massa H överallt.

Tentaångest

Idag hade jag tenta. Då kunde man tro att tentaångesten är över, men icket. Jag har haft skitpanik, och inte kunnat koncentrera mig, och mamma frågade en ganska ledande fråga igår... "Hur går det att koncentrera sig i en så liten lägenhet där du inte har någon möjlighet att gå undan?" Jo, svar: Det går inte. Jag brukar lägga mig i sängen och läsa böcker, men då blir jag ju så jäkla trött så då slutar det med att jag somnar istället. Och datorn har inget batteri, vilket innebär att det inte är så himla lätt att flytta den heller, och jag kan inte sitta i köket för länge för då får jag så ont i axlar och rygg. Dessutom funkar det halvbra att ha alla papper och dator och allt på köksbordet om man vill äta där, så då måste jag flytta undan allt när vi ska äta.
Igår provade jag en annan metod när det var nån slags skidtävling på TV. Jag är totalt ointresserad av skidor, men ändå kan jag inte låta bli att engagera mig i det istället för att läsa på datorn...
Igår provade jag den här varianten för att stänga ute andra synintryck, enligt tesen "alla sätt är bra utom de dåliga". Det här var ett bra sätt i ett par minuter, sedan började det bli jäkligt jobbigt att andas där under.

Jag TROR att jag kanske klarade tentan. Jag hade grymt svårt att svara på sista frågan, särskilt del b) av den sista frågan. Där vet jag att jag missade en viktig del, men jag fick ju med (sisådär halvdant) de andra delarna, så kanske man får godkänt på den frågan ändå? Man behövde bara ha godkänt av tre av fyra frågor för att få godkänt på tentan dock, och de andra tre frågorna tror jag att jag lyckades besvara ganska bra.
Men jag är fortfarande sjukt frustrerad och besviken över att jag missade så på sista frågan, annars hade jag känt mig rätt säker på att slippa omtenta. :-/
Känns inte så bra att ha ett seminarium kvar som rest OCH en ev. omtenta hängandes över skallen bara första halvan av första terminen direkt.

måndag 21 februari 2011

Domarelev i Piteå

Ja, det var jag igår, för en übertrevlig snubbe vid namn Rune. Jäklar så svårt det var, men när snälla Jenny hjälpte mig att skriva gick det klart mycket bättre. Innan dess så gick det bara inte att koncentrera mig på att tänka betyg samtidigt som jag skulle skriva, vilket gjorde att bedömningen var sådär, kände jag. Om jag inte lyckas få hjälp nästa gång, så provar jag nog att strunta i kommentarer och bara tänka betyg. Det blir nog inte helt bra det heller, men värt ett försök iaf...
Kallt som fan, mina tår höll på att ramla av så vi fick ta en paus för att värma oss lite mitt i ettan.

Det värsta var att jag hade tänkt läsa en massa igårkväll, men det GICK bara inte. Jag var fullständigt död efter Piteå-äventyret. Så idag har jag mer än mycket att göra. :-/

lördag 19 februari 2011

Dagens bästa: stålmusen!!

Men gud, vilken liten kämpe! Haha, och den korkade katten fattar ingenting så musen tar chansen att bli värsta aggrot.

http://tv.expressen.se/nyheter/inrikes/1.2332161/musen-bet-sig-fast-i-kattens-morrhar

Fiskarna växer och frodas

Men jag har tagit mig tid att åka ut på klubben och träna lite. Det skulle vara varmare idag, och det var det - det gick faktiskt bra att vara ute i solen fast det blev kallt om fötterna. Medan jag väntade på att det skulle dyka upp fler till träningen så körde jag lite ruta, hopp, fjärr och inkallning - det var visserligen uthärdligt ute, men delvis berodde det på att jag var en michelingubbe, så jag kunde inte köra något fritt följ.
Jenny dök upp och jag kikade först på hennes träning, sedan körde jag några vittringar och hon hjälpte mig att göra en tävlingsmässig vittring, som jag fick en mångfaldig nolla på. Men skit samma - tanken med att göra den tävlingsmässig var ju inte att det skulle fungera, utan att jag skulle få lite helhetsperspektiv på momentet och få lite koll på vad jag behöver träna på. Tex. hade jag lyckats glömma att man ska kunna vända sig om, och nu är frågan om jag ska vara lat och låta honom följa med runt, eller om jag ska vara duktig och lära honom att man faktiskt KAN sitta på fel sida, åt fel håll... *s*

Alltså. Nog för att Krux är både lite förvirrad, har lite svårt med koncentrationen och är hanhund, men man kan inte klaga på motivationen att använda näsan i alla fall.

Tredje skicket på vittringspinnarna kunde han inte hålla sig. Han kan hålla sig rätt länge, men när han väl inser att "NÄ, nu är det tamefan ingen återvändo, jag MÅSTE kissa!!" så är det verkligen ingen återvändo.
Medan han kissar, så vädrar han i luften, det syns tydligt att han följer vittringen, så traskar han iväg (fortfarande kissandes), traskar över halva pinnhögen med stor målmedvetenhet (fortfarande kissandes) och tar rätt pinne (fortfarande kissandes) och börjar komma in med den. Kissandes.

VEM sa att karlar inte kan göra två saker samtidigt???

fredag 18 februari 2011

Jag har inte tid att blogga

jag är så upptagen med att föda upp och sälja fiskar.

Och dricka vin. Och skälla på min ena sambo för att han inte marinerar mitt kött, och se till att den andra sambon slutar spela "we gotta fight, for our right, to paaaaaaarty".

onsdag 16 februari 2011

Positiva dagen

Idag känns allt fantastiskt. Ja, till och med att hon-med-mobilen får göra VFU i Stöcksjö medan jag får göra i ÄrschletUtavVärlden känns bra. Att dagens datalabb inte gav särskilt mycket gör inget, heller. För inatt drömde jag att jag var tillbaka på mitt förra jobb. Det hände inte ens något dåligt i drömmen, så det var förmodligen en skitbra dag, men jag vaknade ändå och var helt stressad och kunde varken hålla mig för gråt eller somna om, förrän jag väckte Pierre genom att gosa in mig i hans famn. Då kunde jag till slut somna om igen.
I jämförelse med att jobba med den där ragatan och med den ångesten, varje jävla dag, så är mitt liv och allt i det numera, en rent fantastisk upplevelse och alla skuttar omkring på rosa moln med mig.

Projektplanering till instruktörsutbildningen - vittringsapportering

Beskrivning av hunden

Flathane 3 år. Har tränat jakt men ej startat eftersom hunden gasar så hemskt på skott och i mindre grad även på vatten. Har tävlat i lkl2 och akl men utan förstapris/uppflytt, strular med platsliggningen. Tränar drag på hobbynivå. Hunden är livlig, arbetsglad och lättbelönad men med svårigheter att koncentrera sig och därmed ganska lättstörd och lätt att gasa upp sig lite väl mycket. Han vill väldigt gärna göra saker och tror att man ska göra det så snabbt som möjligt, väldigt impulsiv och gör det han tycker är roligt utan att tänka efter.

Tydlig målbeskrivning av momentet

Jag har valt vittringsprovet i lkl3.

”Till varje förare överlämnas före moment ”Fritt följ” ett apportföremål. Föraren markerar på föremålet sitt startnummer och behåller föremålet tills vittringsprovet. Föraren överlämnar apportföremålet till tävlingsledaren, vilken lägger ut detta tillsammans med 5 identiska föremål ca 10 m från ekipaget. Hunden skall identifiera och apportera förarens föremål.”

(http://www.sbk.nu/upload/04_Tavla/Lydnad/Regler/LydnadsreglerI-III07.pdf)

”Föremålen ska ha en storlek av 8-10 cm x 2 cm x 2 cm och får ej vara färgade eller på annat sätt behandlade.

Föraren står under utläggningen med ryggen mot apporterna, som läggs ut i en cirkel med ca 1 m diameter eller på en horisontell linje av ca 2 m längd.

Tävlingsledaren skall använda tång eller liknande för att inte beröra föremålen vid utläggningen. De apportföremål som läggs ut skall för varje ekipage vara nya. Hunden äger rätt att arbeta i maximalt 1 min.”

(ibit)

Nulägesanalys

Krux kan hålla i föremål på kommando, han kan apportera och jag har provat en gång för något år sedan att göra en urvalsövning med många pinnar och en som jag har hållit i och gick och lade ut medan han tittade. Där valde han rätt pinne. Han kan kommandot ”sök” i andra situationer och jag tror att han faktiskt har förstått att det innebär att han ska använda näsan i de situationerna.(Jaktträningen).

Problemlösning

Jag har ju inte börjat med vittringen egentligen, förutom den enda gången jag provade för något år sedan, men jag inser ju att hans intresse för pinnar från spårträningen kan bli ett problem. Han är dessutom ganska lätteggad, så jag gissar att det kan bli problem att han gasar för mycket och därmed inte tänker på vilken pinne som faktiskt är RÄTT.

Inlärningsmodell

Jag har tänkt fortsätta med att göra urvalsövningar med många pinnar ute och bara en som är rätt. Han får från början se att jag lägger ut en speciell pinne, men de andra pinnarna ligger redan där. Tanken är att pinnarna är så många, så han inte kan försöka ta med sig alla tillbaka. Parallellt kommer jag träna ingångar med pinne och hållande av pinne, för även om han kan hålla andra föremål stilla i munnen vet jag att just vittringspinnar är väldigt tuggvänliga. Sist av allt lägger jag till ingången med pinnen. Jag kommer vara väldigt noga med att inte berömma redan ute vid pinnarna, för att få ett självständigt sökande. Jag vill inte att han ska vänta på min bekräftelse innan han väljer att komma in mot mig med pinnen.

Om han börjar smaka allt för mycket på fel pinnar och/eller tar fel pinnar utan att leta efter rätt pinne, så har jag tänkt göra urvalsövningar med pinnar i burkar så att han inte kan ta dem. När han då börjar bli säker på att leta rätt på rätt doftbild vid burkarna och markera, så kommer jag börja med att göra burkarna mindre så att pinnarna sticker upp men fortsätta med att han bara ska markera dem för belöning, och sakta jobba bort burkarna på så vis. Sist av allt lägger jag till hämtandet av pinnen.

Jag kommer inte att fokusera på tempot förrän hunden är ganska säker på att ta rätt pinne och satt ihop det med ingångarna.

Delbeteenden

De delbeteenden som jag ser är dels två stora grupper av beteenden: springa ut och hämta rätt pinne, och ingången med pinnen och avlämnandet. Delar man upp det ytterligare så blir det:

Sitta kvar vid sidan

Sitta kvar medan föraren vänder sig om

Sitta kvar medan TL går och lägger ut pinnar

Sitta kvar medan föraren vänder sig om

Sitta kvar medan TL säger ”kommendera”

Springa ut mot pinnarna

Lukta på pinnarna

Gripa rätt pinne

Springa in mot föraren med pinnen stilla i munnen

Ingång till utgångsposition med pinnen stilla i munnen

Sitta i utgångsposition med pinnen stilla i munnen

Släppa pinnen i hand på kommando

Retningar

De retningar som finns i momentet, att någon går ut med pinnarna, är något jag kommer arrangera lite till en början. Från början kommer JAG att gå ut med pinnar, och fel pinnar kommer jag lägga ut innan hunden är där så att han inte ser det. Det är för att han (förhoppningsvis) ska se de andra pinnarna som något oviktigt som tillhör omgivningen, och bli uppmärksam på rätt pinne. Så småningom kommer jag börja lägga ut även de andra pinnarna så att han ser, börja minska antalet pinnar och till slut börja lägga ut dem på rad samtidigt medan han sitter och tittar. Först efter det får någon annan börja lägga ut pinnar, och då får vi kanske börja om så att det är fler pinnar igen, alltså gå tillbaka i den träningen.

Förutom det kommer jag inte ha några retningar förutom ett ev. ”kom” för att han ska sätta ihop ingången och ett ”håll” som betyder att han ska hålla den still i munnen. Jag kommer shejpa och fånga beteenden till stor del, t.ex. hållandet.

Belöning

Krux är så lättbelönad så man behöver inte göra mycket mer planering av vilken belöning man använder, än att se till att den inte blir för upphetsande. Den mesta belöningen kommer bestå av torrfoderkulor och social belöning, ofta i samband med en klicker.

Jag bygger upp apporteringarna med baklängeskedjning, för att hunden ska jobba för belöningen. Tanken med det är att man ska få in mer tempo i ingångar och minska ägande (vilket ofta bidrar med tuggande och dåligt tempo in) och allt som allt få en effektiv apportering eftersom hunden gärna vill in med apporten för att få sin åtråvärda belöning. Vanligtvis brukar jag gärna använda mig av upphetsande belöningar som en kastad boll, men här vill jag hellre ha en hund som jobbar noggrant innan jag börjar jobba på tempot. Borttagning av belöningen kommer alltså att ske genom att jag jobbar med delarna, och när jag börjar vara nöjd med utförandet kommer jag att baklängeskedja momentet.

Störningsträning

Hållandet kommer jag störningsträna med att jag själv ”provocerar” ett släppande med successiv försvåring – ökar tiden för hållandet, rör handen mot pinnen och till slut kan hålla i pinnen i ett par sekunder innan han får kommando för att släppa. Jag kommer även att träna så att jag kan hålla godiset han får som belöning framför näsan en liten stund utan att han släpper pinnen.

Jag har även vissa planer på att lägga ut lockande föremål utanför pinnarna, för att undvika att han intresserar sig för t.ex. en pinne på marken eller ett löv eller liknande som ligger vid de utlagda pinnarna, men inte förrän han börjar vara riktigt säker på att plocka rätt pinne. Dessutom kommer jag träna den vanliga stadgan att sitta kvar vid sidan när tävlingsledaren säger åt mig att kommendera. Utöver det har jag ännu inte planerat någon störningsträning förutom den som kommer naturligt av att man tränar i grupp. Om jag märker att det uppkommer behov av annan störningsträning under tiden, så får jag planera den då.

Tidsplan beräknad tid för önskat resultat

Ja, den stora deadlinen är ju att vara klar kring den 21:a augusti. Då ska alltså hela momentet vara klart. Förutom det tänkte jag passa på att använda den kalla årstiden främst till att träna hållande och ingångar med pinnen i munnen, eftersom det passar så bra att göra inomhus. Dessutom kommer jag träna vittring i inomhuslokalen på teg när jag har möjlighet (ca. en gång i veckan) och även ett par gånger i träningshallen på Forslunda, där har jag möjlighet att träna några ggr till innan den kursen är slut. Om jag inte stöter på några större problem utan märker att han väljer rätt pinne de flesta gångerna, så kommer jag förutom det bara repetera då och då utomhus för att sedan fokusera på att välja rätt pinne framemot april när det börjar vara trevligare, varmare och ljusare att vara ute och träna. Innan dess ska alltså hållandet och ingångarna vara rejält befäst.

Första försöken efter planen: http://www.youtube.com/watch?v=AxSbE0fwAy8

http://www.youtube.com/watch?v=WqdnRh2_ne0

http://www.youtube.com/watch?v=-ce0ckuOwKc

http://www.youtube.com/watch?v=NTYjQf_4Cj4

http://www.youtube.com/watch?v=JU7mO-6AXOg

http://www.youtube.com/watch?v=9nqS3Fqp5nE

http://www.youtube.com/watch?v=RnMX03T6EpI (träning på ingångar utan pinne, för att så småningom bygga ihop det med pinnhållandet så att det blir en ingång med pinne)

tisdag 15 februari 2011

hoppas att inte snubben från tv-tjänst

läser min blogg nu.... *s*

Det är fortfarande jäkla skitkallt ute, så man får som mest hålla sig inne för att inte bli en istapp. Nu har jag iaf lyckats tvätta min vinterjacka efter lydnadstävlingen i ridhuset i lördags, så nu kan jag gå ut med hundarna längre än 10 minuter utan att dö.
Min Kicki (och Pierres Björn, ni vet han som lyfte sönder mitt oljetråg i somras?) är här och äter misslyckad sockerkaka, och ska se film... Vi har fått upp Pierres alla grejer från Göteborg, bland annat hans lilla TV.

måndag 14 februari 2011

Nu ska jag vara enormt odiplomatisk, dum och elak och kräkas lite.

För jag känner att jag måste. Jag har varit snäll och timid och protesterade inte alltför mycket när de två andra i min grupp tyckte att vi inte behövde träffas i förväg och göra det grupparbete som skulle vara klart till idag. Jag gick med på att träffas ett par timmar innan lektionen började, och hoppades att vi skulle hinna klart.
Klart som fan vi hann "klart" för vi gjorde det sämsta inlämningsarbete jag någonsin har sett. Vi skulle skriva ett diskussionsprotokoll som vi skulle lämna in, och i min värld är det INTE ok att lämna in ett handskrivet, sönderrivet papper med både stavfel och kludd på. Jag hade med mig datorn, men det var för jobbigt att gå 20 meter till biblioteket och skriva ut. Den ena tjejen spenderade uppskattningsvis halva den tiden vi satt med att läsa sms och skriva svar, och i min värld är det enormt respektlöst.
Lever jag i en konstig värld?
Jag kanske är överdrivet ambitiös?
Vi skulle även ha läst var sitt kapitel i en bok och sammanfatta det åt varandra, på ett sådant vis att de andra inte behövde läsa kapitlet och ändå klara ev. frågor på tentan om det kapitlet. Jag vet inte RIKTIGT om jag kan skriva "öh, jag fattade inte det här, och det var nån gubbe som hette Gunnar Wennerberg och han var..... nån." som svar på en fråga på en tenta. Min egna sammanfattning hann vi inte hela, för de var borta så länge och köpte fika.
Jag satt och lyssnade med ett halvt öra på en annan sammanfattning i en annan grupp medan jag väntade på min, och den sammanfattningen gav 100 gånger mer än det jag fick av min egna grupp.
Jag är ledsen, men jag blir enormt besviken när det är såhär. Jag hade hellre suttit i helgen och jobbat med min grupp, än att lämna in det där hafsjobbet idag, även om det kanske inte är något som betygssätts.
Visst, egentligen är det väl de som är smarta, och man måste kunna samarbeta med folk... Men frågan är om de inte skulle få ut mer av att vara med någon annan också, för jag gissar ju att de retar sig som fan på mig.

söndag 13 februari 2011

Det här skulle inte vara helt fel.Just nu längtar jag som fan efter sommaren och att få börja träna jakt igen!!!

Skitdag

Dagen började med att jag hade fått en P-bot (hux flux är det datumparkering ute på gatan, trots att skylten säger nåt helt annat, det har inte varit det sedan jag började parkera där för typ 2-3 år sedan och jag har då ALDRIG sett någon bil parkerad på andra sidan gatan...) på 500:-
Där någonstans började huvudvärken komma. Ut till stöcksjö ridhus och tävlingsleda två elitekipage, vilket gick bra, men trots alvedon så tilltar bara huvudvärken och lite trassel med att jag hade missat en del material gjorde inte saken bättre. Som tur var hade jag en egen liten metallapport, Helen hade en stor, och Carin gjorde den snyggaste provisoriska fjärrskylt som jag har sett :-D

Jag fick säga hejdå till mina fina tävlingslydnadskursdeltagare också, men det kändes inte så motigt som det brukar göra att avsluta en kurs - jag tror och hoppas att jag kommer se mer av alla deltagare, nämligen.
När vi sedan skulle städa ihop och jag skulle bära ut sakerna till bilarna igen kändes det inte som att jag skulle kunna stå upp. Det blixtrade framför ögonen och sprängde i skallen, och när jag körde hem började jag se oroväckande suddigt åt höger :-/
Jag är väldigt, väldigt glad att det blev bättre med lite magnecyl koffein *älska* och ett par timmars flykt in under täcket, för det innebar att jag kunde åka ut till Erica och snutta på Elias och prata en massa skrot med hans mamma - en skitdag med trevlig avslutning!

torsdag 10 februari 2011

Välkommen tillbaka, Polly!

Bilden tagen av Andreas Gradin

Polly lycklig. Jag lycklig. Pojkarna lyckliga. Och som vanligt skriver jag bara för att mörka att jag har träningsdagboken i bloggen, så ni kan sluta läsa nu:
Fem försök, 100%, första gången tendens till att peta i fel pinne. När han väl haffar pinnen så undrar jag fan om han bara har tur, för han just precis HAFFAR pinnen. Inte ens en liten misstanke om tveksamhet, liksom. Men om han har tur, hur kan det då komma sig att han har tur varenda eviga gång? Borde han få välja trisslott åt mig?
Hatar att han ska småpickla lite i pinnarna första gången man skickar, jag måste fundera lite på om jag kan förbereda honom lite på något sätt så att han inte bara slänger sig i pinnhögen på det viset första skicket. Nu borde han ändå ha varit lite lugn, vi var ute och drog innan även om det var nån timma mellan.

Jag må vara värdelös på att laga mat

Men jag är fan grym på att baka! :-DDet är bara en vanlig sockerkaka så det är väl inte direkt einstein att göra den, MEN den blev jävligt god faktiskt!

Och idag ska jag byta ut pojk-P mot flick-P, nu har hon slutat löpa... UNDRAR om jag äter upp sockerkakan innan dess, eller om jag kan tänka mig att bjussa uppfödartanten på en bit?

tisdag 8 februari 2011

Dragdag

Vi körde lite längre idag igen, men idag var jag inte lika snäll som förra gången, idag fick de gå på större delen genom Åsen. Istället fick jag sakta in lite mot slutet, dels för att Krux var jäkligt trött och dels för att det hade hunnit bli lite väl mörkt så jag såg lite dåligt.
Vi sover ute i Ansmark inatt, och det verkar som att alla pojkarna kommer sova gott. ;-) Jag ska bara skriva klart fråga två av fyra till seminariet imorgon så tänkte jag gå ut och se om jag har lite bättre förutsättningar för att lyckas med vittringen idag, nu är han ju lugnare.

Edit: Ja JÄVLAR så duktig han är!!! Han känns så stensäker, till och med när jag nu provocerar lite och lägger pinnarna nästan kloss mot varandra är han noggrann med att ta rätt pinna. INGET petande i fel pinnar, de två sista gångerna lade jag stora pinnhögen (som inte är så stor längre) åt sidan och gjorde en liten 6-pinnars radda. När jag börjar rada upp dem kör jag med vänster pinne närmast, note to self, så jag gör samma hela tiden nu... Jag hoppas att det kommer göra att han får ett effektivt sök, dvs. alltid börjar längst från vänster till höger. 5 försök, 100% trots att jag var lite taskig och gjorde det svårt.
Nå, nu tror jag helt ärligt att det är dags att börja lägga ut rätt antal pinnar. Nu har jag minskat ner till mellan 10 och 15 pinnar och eftersom han uppenbarligen har fattat grejen finns det inget värde i att ha massor med pinnar. Vi ska fortsätta att köra ute, och så länge det går bra (dvs. 80% eller mer) så ska jag lägga dem på rad de flesta gångerna också.

Jag drömde om ciss inatt.

http://ciccilus.blogspot.com/

Av någon anledning skulle jag följa med henne till läkaren och hålla i handen inför operationen, och så förväxlar läkaren oss så när jag vaknar igen så är det JAG som har en magsäck som rymmer en matsked. Ciss är snäll och gör 1/8 rostad macka med ost på. Sedan var jag jättejättetörstig, men fick inte dricka vatten förrän jag hade smält mackan, för då skulle magsäcken ju sprängas.

Jag frågade Ciss hur lång tid det skulle ta innan jag fick dricka en msk vatten, och det visste hon inte. Hon visste inte heller hur lång tid det skulle ta innan den där första msk med vatten hade försvunnit ur magsäcken så att jag skulle dricka en till. Jag var jätte, jätte, jättetörstig, så jag försökte råna henne på vattenglaset och fick tag på det, men preciiiiiiis när jag skulle dricka lyckas Ciss sno tillbaka vattenglaset.

När jag vaknade var P snäll och hämtade ett vattenglas åt mig, och JÄKLAR så gott det var att ta en rejäl klunk vatten.

måndag 7 februari 2011

ÄNTLIGEN

har jag kommit mig för att köpa en bra kalender!! En sådan som har en sida för varje dag - annars har de flesta halvsidor till lördag och söndag och det är ju då jag behöver mest plats. ;-)
Och eftersom jag inte fick en klarrosa matta (jag kallar den mörkrosa, alla andra hävdar att den är lila eller vinröd men det är ju för att de inte förstår bättre) så valde jag den klarrosa kalendern.

Gjorde tre vittringar ute på baksidan - första gången var han gasad, plockade lite i andra pinnar, valde rätt. De andra två gångerna plockade han inte i andra pinnar utan sökte bara intensivt och valde rätt. Note to self: gör inte vittring när han precis har kommit utanför dörren...

Jag var förbi på klubben också och hämtade upp en massa grejer inför helgens tävling.

söndag 6 februari 2011

lördag 5 februari 2011

Lördagsmys, eller?

Mol allena och har en jäkla massa städning och läsning att göra. :-(

Får man trösta sig med lite lördagsgodis då i alla fall, även fast det ju ökar på fetfläsket ytterligare?

Dragdag idag. Åkte och hämtade upp Error så att han fick följa med. Som vanligt sent ute (jag insåg när jag skulle åka att jag inte hade ätit nån frulle, och klara sig ända till 18,30 innan jag äter, DET funkar inte) så jag var sjukt trevlig både när jag hämtade och lämnade tErroristen.... Öppnade dörren och sa väl kanske "hej" till den som var i närheten, that´s it... Hoppas jag får träffa Erica och de små imorgon, så jag kan säga mer än bara HEJ, BRÅTTOM och sedan springa iväg.
De fick gå lite längre idag, jag tog mig tid att åka en liten bit längre än jag brukar, de fick gå i lugnt tempo igenom byn. Ångrade det sedan när jag inte hann varken hämta posten eller leta reda på Kisse, och ändå kom sent till träningen. SLARVmaja jag är!!!!

Krux var lugn och dämpad efter motionspasset iaf, så han gjorde ett bra jobb. Ett par småmissar, men det känns verkligen som att alla moment förutom rutan och platsen är stabila. Vi körde lite inkallning också, och det är väl det momentet som också känns lite halvt ostabilt - han kan sakta ner, och ikväll körde jag lite stadga på ståendet vilket BEHÖVS, jag är alldeles för bra på att belöna inbromsningen och skicka till belöningen efter att han precis har bromsat in.

torsdag 3 februari 2011

Tack CSN!

Jag är fullständigt överförtjust i att ha pengar. Nu har jag lite mindre efter en liten sväng till ICA, Granngården och ÖoB där har jag shoppat hejdlöst. Jälar så skönt!!
Jag var inte RIKTIGT lika kaxig igår kväll när vi hade burit ut TV:n till bilen och upptäckte att ingen hade tagit med nyckeln ner. Min nyckel hade jag satt i dörren för att kunna vrida om snabbt med ena handen så att inte Krux följde efter ut i trapphuset, så den satt ju fint där, och Pierre hade inte tagit med sig nyckeln alls.
Klockan var ett på natten, vi hade tunna tröjor på oss bara, det var jävla skitkallt och det gjorde väl inte så mycket om Krux var ensam hemma en stund, men det kändes INTE bra att lilla Pelle var ensam där uppe i lägenheten... ALLS. Kyuss var ju med oss ut, det känns inte riktigt aktuellt att väcka grannarna med ylande klockan ett på natten.
Fifan så glad jag blev när jag såg att det lyste i en av lägenheterna i trappuppgången bredvid - man kan gå i källaren över till vår trappuppgång så den stackars grannen som vi halvt skrämde ihjäl missinassa räddade vår natt, kan man säga.

onsdag 2 februari 2011

Träningsdagbok

På söndag är det tävlingsträning i inomhuslokalen, så jag tjuvstartade lite ikväll och kedjade ihop lite moment mot slutet i programmet för tvåan. Fjärr, belöning, sedan hopp+fjärr, belöning, en gång till med hopp+fjärr och belöning och till sist apportering+hopp+fjärr=belöning. Sådan GRYMT bra apportering han gjorde!!!!! Ja, de andra momenten var bra de också, men där kan jag tänka mig att peta lite till. Han hade lite dåligt fokus på fjärren och kikade bort mot rutan ibland, och så lägger han sig över på sidan när jag ska gå tillbaka. På hoppet slog han i någon gång och första gången drog han mot rutan istället för att hoppa så jag fick kalla tillbaka. Iofs ett positivt problem kan jag tycka. ;-) Idag var jag extra nöjd med hans ingångar också, han har tenderat att slarva lite när man sätter ihop det med hela moment, men nu var han klockren- snabbt in och sätter sig mycket bra, rakt och nära.
Efter detta gjorde jag några rutor som gick suveränt. Är det varannan gång de funkar, eller?

Och så vittring. Idag var jag lite modig och tog pinnar som har legat kvar i bilen. Visserligen har jag inte tagit i dem och de har legat i påsar, men de drar ju ändå på sig doft från bilen. När jag börjar med vittringen brukar jag vara väldigt noga med att ta så doftfria pinnar som bara möjligt, men det är lite opraktiskt att bli tvungen att hämta nya varje gång, och eftersom han har varit så himla duktig på att välja bra pinne så ville jag komma ifrån att vara lika jättenoga, av rent praktiska skäl mest. ;-)
Det gick bra, faktiskt. Jag gjorde fem försök, med ca. 15 fel-pinnar. Första gången hade han lite tendens till att vilja smaka på pinnar, men han gjorde det inte, och sista försöket lyfta han en pinne. Annars inga som helst problem, vare sig jag lägger pinnen nära andra pinnar eller lite längre ifrån så att han måste ta sig lite ifrån högen för att hitta rätt pinne. Jag skulle gärna ligga på lite mer än 80% med det här att han smakar på fel pinnar, men än så länge är jag ganska nöjd med 80% också och den här gången var det ju just det. Jag har börjat vänta med att berömma på vägen in lite också, för att inte vänja honom allt för mycket vid att man ska släppa pinnen fort efter att man är på väg in, och det går jättebra, han travar inåt och bär bra tills jag berömmer. Lärarna var ju nöjda med min planering av det här momentet, så jag fick inga kommentarer. Därför ska det bli spännande att se vad Lena säger den 19:e när hon ska guida mig lite på nästa instruktörsutbildningsträff. Vilket påminner mig: jag måste ha någon slags handlingsplan på om jag ska börja träna mer ute, så att vi kan köra momentet ute den 19:e, eller om jag ska köra inne i klubbstugan!

tisdag 1 februari 2011

Ny möblering


Det blev inte lika snyggt, tror jag... Men klart mycket mer praktiskt.
Innan stod de vita byråarna på andra sidan om bokhyllan, så man slapp se den där dörren.

.

Premiär för bakbedömning!!

Piteå den 20:e blir premiär för att bakbedöma lydnad. Mycket spännande!!! Jag skickade mail till både Norsjö, Piteå och V-mina igår och fick svar från alla tre inom en timma, swoosh bara! Efter lite trassel med att fixa samåkning, få klart från klubben, få svar från domare, få svar från en tjej som hade avtalat med norsjö om att ev. bakdöma (hon skulle dit, så inget Norsjö för mig) så är nu Piteå spikade som premiär.

Sjukt fint väder ute, vill ut och dra men vet inte om jag har råd att slösa bensin på att åka ut dit... Ska kämpa lite med uppsatsen till Gävle en stund så jag kanske kan skicka in den, och när jag är klar så är det säkert sämre väder så då har jag löst det problemet. ;-)