måndag 31 januari 2011

Tur jag har en hund som är normal iaf.

Ja, tur jag har Pelle, så att mannen som kom fram och ville hälsa fick nån hund att hälsa på. Visserligen är jag glad över att Krux inte bestämde sig för att nocka honom, men en snabb HÄJ och sedan försöka ta sig iväg på andra äventyr var väl kanske inte heller så representativt för rasen. Kyuss sket ju fullständigt i mannen, men iaf Pelle ville gärna hälsa på honom och mysa med honom medan jag svarade på om de var twins och vilken breed de var av ;-)
Jag själv lyckades prestera en alldeles godkänd engelska för att vara nyvaken.

söndag 30 januari 2011

Ett glas vin och två cider

Och jag blev rätt på lyset? Det märks att man inte är så erfaren suput längre. *s* Åkte hem rätt tidigt, för idag ska jag försöka skriva det sista lilla arbetet till Gävle, och förbereda mig inför morgondagens föreläsningar.

lördag 29 januari 2011

Idag gick det inte lika bra. :-(

Han betedde sig som att han var RÄDD för rutan. Man kan springa åt ALLA håll utom just det. *s* Fast han har ett jäkla bra "stå" i alla fall, han råkade komma rätt när han vimsade runt och jäklar vad han frös på millisekunden när jag ropade stå!
Vittringen gick otroligt bra idag också, så man får väl vara glad för det lilla ;-)
5 försök med 20 pinnar, 100% lyckade. Klockrent, och ingen tendens till att peta på någon fel pinne. Efter det 5 försök med 13 pinnar, 100% lyckade. Även nu klockrent utan tendens till att peta på fel pinne. Just nu känns han stensäker, faktiskt! Jag kan nog jobba vidare med att minska antalet pinnar.
Och lilla Pelle Plutt har fått klorna på framtassarna klippta och ögonen sköljda, senare ska jag skölja dem igen och se om jag har nån ögonsalva. Han var rätt geggig när vi vaknade i morse. Han var visst 10 månader istället för de 8 jag hade chansat på, fick jag veta av Annika. *s*

fredag 28 januari 2011

(o)lydnadsträning inomhus

En timma är jäkligt kort tid att träna! Ändå hann jag med lite fritt följ (så duktig han har blivit på stegförflyttningar åt höger!) som gick som vanligt, dvs. bra. Tre inkallningar - en rak, en med ett bra ställande och så försökte jag mig på en hel, som gick sådär eftersom han höll på att tjuva bakåt från ställandet, men ändå bra tempo när jag kallade in andra sträckan. Läggande under gång, inga problem, hoppet, inga problem med undantag för att han har lite slarviga ingångar. Apportering, snyggt, fjärren skitbra.
Rutan körde jag fem gånger och INGEN gång stannade han för tidigt!! Inte på längre sträckor eller när han inte var superspeedad heller. En gång av de där fem fick han hjärnsläpp och drog åt helt fel håll, men ärligt - jag är SJUKT nöjd med hur rutan såg ut idag!!!
Vittringen gick också superbra, fem försök, rätt pinne in alla gånger och bara en gång plockade han lite i en annan pinne. Nu var jag lite mer noggrann med att lägga ut de andra pinnarna när han inte tittade på, tror det är en bra grej. En gång fick han leta rätt länge efter rätt pinne och plockade ändå inte i någon fel-pinne - DÅ var jag jäkligt stolt!

Men självklart kan man inte få vara glad, så istället kan han inte låta bli att kliva upp och försöka flörta med löptiksluktande Indra som låg bredvid. Jag är himla glad att jag fegade ur och hade honom fastknuten så att han inte tog sig fram - jag misstänkte att det skulle bli rätt svårt för honom att ligga bredvid snyggaste bruden i stan... Jag blev faktiskt rätt sur på honom. Han låg bra andra gången, låg tom. kvar trots att AL sa "varsågod" vilket ju gör att han drar som en avlöning fram till belöningen om det är jag som säger det.

Fredagsmys??

Ja, för min del innebär det att åka iväg och träffa en privatkund (vilket iofs var rätt skoj, men som kanske inte är just det traditionella fredagsmyset), sitta här ensam och svara på lite mail och hänga framför datorn och sedan åka iväg och träna i inomhuslokalen från 22.00 till 23.00 - inte heller det känns särskilt mycket chips och film.
Men missförstå mig rätt, det är en rätt bra kväll ändå! ;-)

Pelle har flyttat hit, iaf över helgen men troligtvis tills Polly kommer hem igen. Det var inte jätteenkelt att knäppa kort på honom, men nån slags hund ser ni iaf att det är.
När han bara lyckades upptäcka att det GICK att gå uppför trappan i trapphuset så verkar han tycka att det här stället är ett bra ställe att bo på. :-)

Ledsen matte och ledsen hund

Nu är jag lite förtvivlad. min äldsta hund kom på vid 4 års ålder ungefär att han inte kunde vara ensam hemma. nu fyller han snart 8, och det här har eskalerat till att han knappt kan vara i bilen (vilket har gått väldigt bra förut) utan att gnälla och yla, till att han faktiskt inte kan vara hemma även om killen är hemma och han kan inte heller vara hemma hos mina föräldrar utan att må dåligt där med.

idag har han suttit i soffan bredvid killen och ylat, slutat när han har fått tillsägelse men sedan bara börjat om igen. jag har varit borta i 3 timmar idag. jag förstod att det skulle gå dåligt redan när jag skulle gå, blicken och hela kroppshållningen på hunden när jag skulle gå ut genom dörren var rent hjärtskärande.

det här har bara blivit värre och värre det senaste året. jag skyller hela tiden på något: idag skyller jag på att jag var borta från söndag natt till tisdag kväll och det kan säkert göra att han blir extra "mammig" och stressad.

jag vet inte ens om jag behöver tips och råd för att han ska klara att vara ensam, för jag tycker att jag har provat det mesta redan, utan mer att jag har börjat fundera på om det är rättvist att låta honom fortsätta leva.
jag är verkligen skitledsen över det här, jag älskar den här hunden och bara tanken att han kanske inte kommer att leva så mycket längre (han är ju ändå snart 8 år...) gör mig helt förstörd.

lite stöd och fina ord, hur o-konstruktivt det än kan verka, skulle kanske rädda min dag lite

torsdag 27 januari 2011

No more gävle

Och det känns såklart fantastiskt att slippa köra och strula med boende och hundar, men jag kommer sakna mina kurspolare väldigt mycket. Om jag hade fått vara i samma grupp som de tjejer jag har fått kontakt med i nya klassen hade jag varit nöjd, men just nu känns det sådär med gruppsammanhållningen faktiskt.

söndag 23 januari 2011

Instruktörsutbildning

Ja, jag har då äntligen fått påbörja min instruktörsutbildning. Vi började förra året med att få en föreläsning med Ingrid Tapper på fredagkvällen och seminarium med henne hela helgen efteråt. Dessutom hade vi en helg med lite genomgångar av planering och diverse uppfräschning och presentationer och så vidare, och denna helg har vi träffats för att ha ett litet mini-chicken camp då. Vi har alltså klickertränat hönor! Fantastiskt att få chans att prova det, och en fantastisk möjlighet att verkligen koppla en del uttryck som man ofta använder i hundträning och då främst den operanta träningen till något som är lite mer konkret.
Jag fick en snäll höna eftersom jag uttryckte lite oro över att jag inte gillar fåglar så värst, så jag är rätt stolt över att jag faktiskt kände mig helt bekväm att hantera hönan idag. Vi kanske inte blev vänner, jag och Agda, men vi kände oss nog rätt så överens om att vi inte behövde vara rädda för varandra. :-)Samtidigt som jag har utbildning i helgen ska jag förbereda mig för sista svängen ner till Gävle. Skriva klart makt-uppgiften gjorde jag till största delen på lördag kväll (kvällslektyren blev att läsa en snutt ur Per Jensens bok inför dagen) och idag har jag gjort lite småärenden och fixat boende för den enda natten i Gävle. Nu är jag jättetrött, men jag ska packa och gå en sväng med hundarna och lite sånt och hoppas att jag fortfarande är trött vid 8 ikväll så att jag får sova några timmar inatt. Klockan 2 eller nåt måste jag kliva upp och köra till Gävle, vid halv 3 bör jag vara på väg för att hinna i tid. Självklart startar de upp varje måndag kl. 8,30, KUNDE det inte vara lämpligt att starta LITE senare på måndag morgon för distansstudenter?? Om man startar kl. 10 istället så har de som kör längre och bor på plats under veckan större chans att kunna åka tidigt på måndag morgon och slippa sova borta en natt i "onödan".
to do:
packa
liten prommis med hundar
kolla om jag ska ha med mig nåt som jag måste förbereda för kursen i Umeå på onsdag morgon
svara på några mail
diska

Här är Agdas examensprov. ;-) Hon ska alltså picka på den blå papperslappen, trots att man flyttar runt lapparna och trots lite störning. Hon får inte picka på de andra färgerna, bara den blå. Här börjar hon vara mätt, vilket innebär att andra motivationer dyker upp istället... T ex rädslan. Hon började vara rätt stissig mot slutet, och här får hon lite funderationer på om hon kanske skulle ta och fly istället för att stanna kvar och förtjäna mat... Men hon klarade examensprovet med bravur iaf. :-D

lördag 22 januari 2011

Att klickerträna hönor

Jag är lite skraj för fåglar, så bara att hantera och komma nära den här grejen med sin näbb som den skulle kunna anfalla mig med var nervöst. Att utöver det dessutom försöka vara koncentrerad på vad jag ska göra, var rätt svårt!


Men imorgon är det på´t igen, då ska jag jobba med att göra den till en moderathöna. Tur den ändå inte får rösta, eller nåt.

fredag 21 januari 2011

Redovisningen gick faktiskt bra!

Och de andra hade också bra och roliga gruppredovisningar. Det enda som var synd är att jag kom precis innan lektionen startade så jag hann inte få en plats nära eluttagen= kunde inte anteckna något. :-/

Mitt på dagen åkte jag upp till Nydalasjön och lämnade över Krux till en bekant som ville låna honom och dra med skidor. Han drog bra, men resten gick sådär, kan man väl säga... De lyckades inte hålla isär de två hanarna de hade, så de hade börjat mopsa sig och säga fula saker åt varandra, och till slut börjat brottas och munhuggas. Krux har ett litet sår i örat, jag hoppas att inte den andra hunden har några sår också. Tur båda hundarna är rätt beskedliga egentligen, för de fick liksom bara fortsätta munhuggas ett bra tag så det hade ju kunnat bli rätt rejäla skador om de hade blivit arga på riktigt och inte bara skulle mäta krafter.

Själv gick jag en sväng till elljusspåren vid Nydala och hittade igen hundspåret... Så nu är jag, mot bättre vetande, lite sugen på att försöka få tillgång till att låna skidor av nån och prova ställa mig på skidor bakom Krux. Jag kan inte åka skidor, så projektet kan bli en stor katastrof om jag lyckas ro det i land.

Lite lydnadsträning i inomhuslokalen hann vi med också. Körde bla. vittringen, och det gick sådär. Jag glömde att han inte ska få se när jag lägger ut fel-pinnarna, och av 6 försök gjorde han ett fel, två försök där han lyfte en pinne och sedan bytte till rätt och så tre som var helt rätt. Jag är mycket tveksam till den stora andelen försök där han inte gör rätt, men jag måste prova en till gång för att utvärdera känner jag. Jag vill inte utvärdera bara 6 försök, där jag dessutom inte har gjort rätt från början.

Nu diska, laga mat och skriva om makt.

torsdag 20 januari 2011

Kul dag.

Trist föreläsning på morgonen, och ett grupparbete efter det med redovisning imorgon som jag överhuvudtaget inte fattar. Vi har nån idé som jag inte tycker håller ihop alls - övningarna skulle vara typiska för tre olika lärandeteorier, och jag har ingen ANING vilken övning som tillhör vilken teori, för de är inte typiska för teorierna. Tycker jag, då. Så jag måste försöka leta något slags bevis för att min övning har nån slags överensstämmelse med just den sociokulturella teorin.

Väl hemma dör datorn. Vi gick på ICA, när vi kom upp igen (vi var borta lite längre än jag hade velat vara, ungefär en kvart...) så tjöt skithunden för fulla muggar. Sedan upptäckte jag att datorn var död, och vi fick inte igång den. Jag blev helt deppad och dog i sängen, och Pierre ringde runt och försökte FIXA saken istället för att bara gå och gömma sig. Batteriet har börjat strula med datorn, förut har det sagt att det måste bytas och den har sagt "Du har problem med batteriet. Det kan göra att datorn plötsligt stängs av."
Nu var den bara död. Och jag tänkte senast IDAG att "undrar om jag inte ska spara alla mina dokument, tänk om datorn plötsligt stängs av för det där jäkla batteriet, och så går det inte att få igång den?" Men att TÄNKA att man ska spara dokumenten, gör inte att de automatiskt finns på USB-minnet helt plötsligt, man måste GÖRA det också.

Sedan får man donera massor med pengar till vetten för andra gången den här månaden. Det känns sådär att betala 3 500:- till veterinären på en och samma månad faktiskt, utan att hundarna ens är sjuka. Och mer blir det, för jag måste ta ut medicin också. Helt plötsligt gick det inte att få ett papper med mer än ett uttag, då var de tvungen att skicka det hem till mig och det skulle kosta 36:- ??

Sedan inser jag att Fodax, som jag hade planer att köpa foder av, inte har nån vanlig återförsäljare i Umeå (dvs djuraffär) utan att det är nån privat snubbe på Carlshem som man måste strula med att få tag på och boka tid med och trassla. Jag har på nåder fått löfte om att ha en liten, liten bit i frysen till hundmat - jag gissar att jag måste köpa foder en gång i veckan ungefär. Det känns INTE kul att hålla på och strula varje gång då. Klass var helt enkelt svindyrt... 495:- i månaden för fodax, och 690:- för Klass, som jag har fått för mig är av en lite sämre kvalité också. Jag hade hoppats att de skulle sälja Fodax på djuraffär, för det har jag hört så mycket bra saker om!
Dessutom är det fullständigt idiotiskt att sitta och göra sånt, och att skriva här, när jag egentligen borde söka information om sociokulturell teori till det där jäkla gruppredovisningen imorgon som inte ALLS känns bra.

Men datorn har börjat leva igen - fortfarande med varningstexten om det trasiga batteriet, men ÄNDÅ!! Och jajjemen, jag har sparat dokumenten nu. ;-)

Vad säger ni?

Tror ni att "Älskling, kan vi sänka hyllan 10 cm så att svärmorstungan kan få växa lite till" är en fråga som kommer bli väl emottagen? :-OSitter på skolan

och väntar på nästa lektion... Igår var det fullt upp, efter lektionerna så kopierade jag en bok som jag hade tänkt läsa igenom till dagens lektioner, åkte upp till Ida och scannade ansökan om utdrag ur brottsregistret, åkte hem och förberedde kurs, hade kurs (fan vilken kul kurs det här är alltså!!!) tränade lite ruta som gick sådär... Och åkte sedan hem och fick mat, skickade in projektrapporten (så spännande att få den kommenterad!! jag är nervös...) och läste några sidor till i boken innan jag bara somnade.
Och vaknade på morgonen, helt desorienterad. Pierre hade fixat allt, rastat hundarna och ställt alarm och allt. *s*

tisdag 18 januari 2011

Dragträning med hare!

Jag vet inte jag... Krux kanske drog en aning bättre, men jag tror att det kan bero på att det blev mer stopp och starter, och han drar alltid järnet efter en start. Men jag fick filmer iaf, jätteskoj!! :-)
Jag åkte förbi till vetten också och betalade för Polly. Det slutade med att jag bokade ett till besök nu på torsdag, för att kolla upp Kyuss levervärden. Dyrt med hundar den här månaden. :-/

Dragdag?

Det känns lite kallt... Men lockande att åka ut i det här vackra vädret!!

Jag älskar när det hänger snö på grenarna sådär, och det är klart mycket ljusare än det ser ut på bilden - den värdelösa kameran gör att allt ser mer eller mindre murrigt ut. Det här är alltså utsikten från min balkong. Bakom träden skymtar Umeå Universitet. Nära och bra! :-)

Jag ska försöka övertala nån om att det skulle vara skitskoj att agera hare med bilen, och filma lite drag.

måndag 17 januari 2011

Umeå Universitet

är tamefan ett jävla bra universitet!!! Jag är trött och har en avtagande huvudvärk (tack vare magnecyl koffein) men är SÅ nöjd! Det känns jätteskönt att äntligen komma igång här uppe, jag har hamnat i en grupp med flera som verkar jättetrevliga (bla. en tjej som jag känner sedan förut), och informationen och organisationen är hittills så bra att jag känner mig helt gråtfärdig av lättnad.

Dessutom visade det sig att pollys konstiga blodflytningar som hon fick igår, ett par månader efter förra avslutade löpet bara, INTE är en fruktad PYO utan "bara" ett konstigt löp som kommer väldigt tidigt efter det förra. Jag kunde ju inte missa första dagen i skolan, så tyvärr kunde jag inte åka själv till vetten men det kändes som att OM det är en PYO, vilket jag inte trodde men ändå var orolig för, så brådskar det. Så Pierre ställde upp och åkte med henne till vetten på Röbäck, där jag fick en akuttid i morse.

söndag 16 januari 2011

Sova borta, hundträning, plugg och pussel-LÅNGT!

Ja, det har jag pysslat med sedan sist. Jag börjar med hundträningen, så att ingen icke-hundintresserad bara kan skippa den i slutet - alla MÅSTE ju få veta att jag faktiskt gör nåt med den stackars lilla hunden, för det verkar inte som så när man ska göra något så vardagligt som att gå på en kisspromenad.... Han hoppar, studsar, skäller och är så gasad att även de som INTE ser auror ser energin som bara pyser ur honom. Jag vet inte vad det har tagit åt honom det senaste halvåret? Jag undrar om det är för att han inte får springa lika mycket lös som förut.

I onsdags efter kursen tränade vi en sväng, några inkallningar, en platsliggning och sedan pinn-ingångar. Jag ska lära honom vittringen, och upptäckte att han inte kan göra en ingång med en pinne i munnen. Eller jo, det kunde han, men när jag inte tog pinnen på en gång ur munnen så började han att tugga och flyttade om. Sitta stilla i position var visst svårt. Så det tränade vi rätt rejält mycket på, faktiskt. Jäkligt onödigt att få ner betyget till en 7:a de sista två sekunderna i momentet liksom... Om det nu har gått bra tills dess, vill säga.

Och i fredags var det träningslokal-dags. Först två timmar lydnad med fri träning, dvs. vem som helst får komma dit bara de är medlemmar och betalar 30 pix. Det blir lite för trångt för att göra skick (ja, alltså, det är för trångt för att ha min idiot LÖS överhuvud taget den första stunden...) men man kan träna fot och lite annat, och får störningsträning! Jag hade varit ute och dragit på dagen, så han var ovanligt sansad och snäll faktiskt. För övrigt var det bättre före nu, så vi fick ner tiden på 5km från 18,14 till 14 blankt.

Det blev bland annat 3 platsliggningar, och de två sista var jag en modig skäl och lade honom lös. Han har legat VÄLDIGT bra nu på sistone faktiskt, och hoppet börjar stiga: kommer jag kanske kunna tävla med honom i vår och i sommar???

Mot slutet av tiden var det faktiskt nästan folktomt så då passade jag på att göra några rutor, men då var han ju tyvärr ganska trött.

Det felet han gör första gången är dock inget konstigt och ovanligt... Han bryter OFTA av och vänder upp innan rutan. Mer träning på ruta, helt klart.

Efter lydnadsträningen hade vi bokat två timmar för agilityträning. Jag tränade en hel del gunga med Polly, och på slutet tog hon den bra själv, ville gärna dit för den var visst rätt skoj ändå. ;-) Lönsam om inte annat, very mycket godisutdelning där ju! Förutom det lite oorganiserad hinderhoppning med nån vag tanke att kunna styra henne lite i lite mer komplicerade trasselbanor - vi körde mycket på en box. Dessutom tränade vi lite hindersug framåt också, och jag gjorde hennes första blindbyte. Slalomträning såklart, och faktiskt mot slutet av träningen premiär för att hon kan gå hela slalomet på "fel" sida!! Jag vet inte om det faktiskt var en fördel att hon var så trött att hon knappt orkade GÅ framåt.
Men efter lite vila så gjorde vi en liten bana, och fast hon är ovanligt långsam så GÅR hon iaf inte bara. Däremot försöker hon tjuva till den utlagda bollen i målet, hehe!I torsdags åkte Krux mamma på göra-syskon-till-Krux-mission i Danmark. Därför bodde jag ute i Stöcksjö över natten för att ta hand om de andra hundarna och katterna. Ja, och ta hand om hästarna också, men det var ju inte så himla jobbigt direkt... Ut med dem i hagen på torsdagen var allt jag behövde göra, eftersom Sebbe kom och tog in dem på onsdag kväll.
Torsdagen var det sista dagen innan inlämnande av den hittills mest hatade uppgiften - en resonerande text om estetiska lärprocesser. Jag knåpade till slut ihop nåt och med stor hjälp av Johanna och lite hjälp av Ciss, Pappa och Luss så fick jag iväg ett hjälpligt välskrivet bidrag i tid. Jag har suttit med den där jävla uppgiften över hela julen, och knappt fått NÅT gjort för det har gått så tungt. Det tog närmare 2 veckor att bestämma sig för vad jag skulle skriva OM.

Jag har fått se Lillebror Bengtsson (ja, jag börjar tro att han ska få heta det faktiskt) och blev inte alls sugen på att ta bebisen och kuta. VILL HA!! Så söt liten rackare! *ser fånig ut* och så har vi pusslat. I några dagar har vi kämpat med ett 1000-bitars pussel (större går inte på vårt lilla vardagsrumsbord, har vi konstaterat) och efter det var klart slet jag fram ett 500-bitars. Pierre suckade och tyckte synd om sin rygg, men efter ett tag började han också lägga. Jag tror han märkte efter ett tag att det går fort som fan med 500 bitar, det är långt ifrån hälften så mycket jobb som 1000 bitar - mycket, mycket mindre än så. Det var klart på en dag, det tog närmare en vecka med 1000-bitars-pusslet.
Tack Erica, både för titten och för pusslet! :-D

Vi var och åt på Rött igår också, Pierre och jag. Mysdag hela dagen, med andra ord! Polly och Krux fick vara i lägenheten och Kyuss fick vara i bilen. Det var ju rätt kallt igår, så vi började med att köra runt stan lite planlöst för att värma upp bilen... Och så fick den stå på parkeringen med kupévärmare, och för säkerhets skull hade jag på Johannas supervarma ylletäcke OCH ett fleecetäcke ovanpå eftersom ylletäcket är för litet. Pierre var och tittade till honom och ställde fram tiden på kupévärmaren så att den inte skulle slockna medan vi väntade på maten, och när jag hämtade honom efter vi hade ätit så var det väl kanske inte tropisk värme i bilen direkt (jag gissar på runt 10 grader varmt), men han var alldeles varm och go under täckena så han hade INTE frusit.
Avslutade kvällen med ett varmt bad eftersom vi blev rejält nerkylda av att köra runt i svinkalla bilen och traska fram och tillbaka till parkeringen. Faktiskt var det inte ens kallt att gå ut på sista kvällskissen med hundarna sedan, varma täckbyxor gjorde susen! :-)

tisdag 11 januari 2011

"Mörkblond" stod det på förpackningen.


Ja, mörk kan jag väl tycka är sant, men det där med "blond" är jag lite skeptisk till, faktiskt...

Jag var förbi på VFU-förskolan idag.

Det saknades något papper som skulle in till skolan, och så hoppades jag att jag skulle hinna vara med på deras planeringsmöte. Mötet hann jag inte med, TYVÄRR, men jag åkte dit efteråt och fick påskrivet papperet (med fina omdömen) och pratade en stund med min handledare. Jag längtar tillbaka!
Däremot går det inte så bra att hitta igen en studievägledare. På förmiddagen, på den ena syons tid, så möttes jag bara av en lapp "Arbetar hemifrån fram till den 13:e" och när jag åkte dit efter lunch på den andra syons tid, så var det tomt och låst. Jag gissar att hon drog direkt till mötet som hon skulle ha klockan 13. *sur*

Bjussar på en film från förra veckan, när jag provade lite vittring. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt, kan man säga... Istället för pinnarna som låg så fint på golvet, så drog han och tog pinnen som jag hade ställt kameran på för att få bra lutning på den. Jag hann bli lite rädd att han skulle välta kameran ner i golvet, därav det fula språket.

http://www.youtube.com/watch?v=WqdnRh2_ne0

måndag 10 januari 2011

Dragdag

Jag var ute i Ansmark och lät hundarna dra omkring mig på sparken idag. Riktigt dåligt före, medarna körde ner i den mjuka snön på vägen så det gick rejält tungt. Jag roade mig med att ta tid - 18 minuter och 14 sekunder tog 5km-rundan. Det ska bli spännande att se hur mycket snabbare det kan gå om det är bättre före. Det där är ungefär 16,5 km i timman eller så, om jag inte räknar fel.

Barnvakt idag!

Det är ett tungt jobb att vara barnvakt till Isak må ni tro!! Först sov han två timmar. Sedan vaknade han precis när Pierre kom dit, jag var tvungen att ringa och fråga vart hans kläder är, och efter en tur med bobben (där jag inte behövde dra) och lite snöskottande (där Isak skottade, inte jag) och tittande på Bamse (där Pierre listade ut hur man fick igång filmen, inte jag) så kom pappan hem igen och vi åkte hemåt.

Det här med barn verkar ju vara hur lätt som helst!

söndag 9 januari 2011

Dagens kluriga fråga

Är "Feiwel" ett namn på en hon, eller en han? :-D

Jag SA ju att jag skulle lägga av med bloggandet!

Jag förstod det. Och nej, jag tänker verkligen inte sätta mig och skriva nån slags resumé eller något liknande.
Jag hade tänkt åka ut till Ansmark och låta hundarna dra mig på sparken för att få springa av sig idag, men det är fullständigt vansinnigt dåligt dragväder... Blötsnö, det har VRÄKT ner hela natten och jag tvivlar på att de har prioriterat att ploga "min" väg, och nu tror jag i och för sig att det har slutat snöa men istället börjar det ju bli mörkt.