måndag 30 augusti 2010

Förskollärare

Hade jag tänkt att jag skulle bli.

Jälar, så svårt det var, då.

Jag är helt slut bara efter första dagen, och har inte ens BÖRJAT med själva PLUGGANDET än. Bara lyssnat på en massa information om skolan och pluggandet och första kursen, letat kurslitteratur, läst välkomstbrevet och försökt ansluta mig till diverse datorkonton, letat blanketter och sånt.

Lägenheten jag bor i är jättefin, och tror ni att jag är något nyfiken på han som bor här, då? *asg* Han är tydligen och jobbar på veckorna, så jag fick låna hans lägenhet istället för att bo hos pappas kusin - som alltså är denne mystiske karls mamma.
Jag gissar att han gillar inredning (vilket gör mig MYCKET nervös för att Krux ska lyckas pajja nåt), teknik (en bärbar dator står här, en stor dataskärm, några enorma högtalare, en skitstor TV... och lite annat grunk som jag inte ens fattar vad det är) och så ligger det lite diverse träningsgrejer här också - har letat efter ett kort på Mystiske Mannen för att se om han är någe vältränad, men hittar inget öppet och jag vill ju inte rota.

söndag 29 augusti 2010

Kurs för Lillemor Edström

I helgen har jag varit nere i teeeby och gått tävlingslydnadskurs för årets SM-vinnare Lillemor Edström.
Väldigt roligt faktiskt!
Vi fick börja med att visa upp vårat samarbete, alla skulle gå lite fritt följ för att Lillemor skulle få se lite av de som ska gå kursen. Modig som jag är, så tänkte jag att jag redan från början ska visa upp hur illa det kan se ut. Vårt största problem är att han blir så gasad att han inte kan gå på sina fyra fötter. Och jag måste gå lååååååångsamt för att han inte ska springa iväg åt något håll, och det blir jättefult och jag blir stressad och han liksom flyger åt alla håll samtidigt - mest uppåt.
Så jag värmde inte upp så mycket, utan gick in när han fortfarande var väldigt speedad.



Som väntat så fick jag tillsägelse att gå fortare. Jag försökte verkligen gå fortare, det gick sådär... Däremot fick jag beröm för att jag inte har några DK med axlar eller liknande.

Nästa pass värmde jag upp lite mer rejält, och då gick han faktiskt riktigt bra tycker jag. Och så FLÖG jag fram, sprang nästan!
Tyckte jag.
Så ställde Lillemor upp bredvid mig och sa åt mig att följa hennes tempo. *svim*

Det gick faktiskt inte alls, Krux fattade inte heller vad vi pysslade med. Nä, jag kommer nog aldrig att gå så fort.
Vi kom överrens om att jag ska värma upp med långsam marsch, och att jag ska försöka gå sådär skitfort som jag gjorde här, när jag går vanlig marsch.



På det tredje passet den dagen gjorde vi lite ruta. Jag har haft problem med att han vänder upp INNAN ruta, och att han har dåligt tempo ut. Så jag har gått tillbaka rejält och lagt bollen bakom rutan, så att han har sett. Stooooor startretning, alltså. Lääääääänge. 20 skick har jag gjort så.
Nu provade jag utan startretning, och det gick skitbra! När jag vände upp mot rutan sög han rejält mot den, siktade verkligen in sig framåt mot konerna och sprang som tusan.

Vi provade även på metallapporten, eftersom han tycker att den är rätt så äcklig. Märkligt egentligen, med tanke på hur obrydd han är över konstiga saker och hur apportglad han är.
Fick tips om att leka en massa, men jag tyckte ärligt talat inte att det fungerade så bra. Effekten blev snarare att han brydde sig MINDRE om apporten. :-/
Tog upp det igen idag, efter att vi hade gjort några fler lyckade rutor. Vi lekte på lite olika sätt, fungerad inte alls. Provade några andra tips som publiken kom med, fungerade inte alls.
Det slutade med att vi kom överens om att jag skulle fortsätta som jag har gjort, alltså frivilliga gripanden och bäranden av metallen och klick för det, för att göra den lite mer positiv. Grunda ganska rejält så att han tycker att den är rätt skoj, och SEDAN prova att jobba vidare med diverse lek-övningar.

Och så ska vi kasta metallapporter när vi skjuter nuförtiden, inte dummysar. :-D

Vi jobbade lite med fjärren också, och där ska jag, surprise surprise, nöta vidare.

Sammanfattning: Metallen ska jag grunda mer på med att göra den positiv genom att klicka frivilliga gripanden, ren shaping, utan särskilt mycket mycket stegring i belöningskraven. Kasta metall när vi skjuter.
Fria följet är rätt bra, jag behöver inte ha så mycket ångest och ska gå fortare. Och vad gäller rutan tänker jag rätt, så det är bara att fortsätta som jag tänker själv om den.

torsdag 26 augusti 2010

Ett under av ineffektivitet

Ja, det känns inte som att jag har varit särskilt effektiv idag, måste jag säga. Men ändå har jag hunnit med:
*tvätt
*promenad med hundarna
*valppassning
*Packning
*sökträning
*skotträning
*städat


Dvs ungefär det jag skulle hinna. Däremot glömde jag bort att hämta Krux' tjänstetecken från Loboo - IGEN! :-((

onsdag 25 augusti 2010

Sökträning ikväll!

Jädrar så skoj! ÄNTLIGEN slut på sommaruppehållet.

Gick sådär... Inte klockrent rakt ut alla skick, och verkligen inte klockrent IN med rullarna, något som han ju var jäkligt bra på innan sommaren, om jag inte minns fel nu?
Men kul hade han, och man kanske inte kan kräva så mycket efter att vi har pausat så länge?

Lite skotträning efteråt också. Snälla Miss J sköt och kastade dummys. Dumma hunden gnäller och har RIKTIGT svårt att sitta. Men men... nöta nöta, träning träning.

Nu städa klart och packa det jag kan packa på kvällen. Vattna blommorna, bära ner lite pryttlar till bilen och sedan sova några timmar.

Vapplarna har fått lunch

och komma ut i ute-hagen. Det är lite blött och kallt, så de får inte vara där så länge, men jag passar på medan det inte regnar... ska städa upp i köket, där vi har spenderat förmiddagen.
Jag sniffar på dem så att jag blir helt yr, de luktar så gott.

Jag ska gå en promenad med dem också om en stund. Tror jag måste avvika härifrån innan matten och hussen kommer hem idag igen - jag hann fixa håret & jag hann städa köket och tvätta i morse, men jag skulle iaf vilja packa klart innan jag måste åka iväg på sökträningen ikväll.

Jag har skitmycket som jag måste göra

innan kl 10, när jag åker till "jobbet".
Så jag sitter här.


Jag ska träna sök ikväll, vilket innebär att jag kommer hem rätt sent. Förhoppningsvis före 12, eftersom jag tänkte försöka åka till sthlm tidigt imorgon bitti. Det vore skönt att få minst 4 timmars sömn.

Borde städa klart lägenheten, det är så jobbigt att komma hem till en stökig, skitig lägenhet. Måste packa. Håller på att tvätta. Och så tänkte jag faktiskt vara lite ordentlig och tänka på hur jag ser ut:fixa utväxten på håret.... Dessutom har jag en massa pappersarbete jag skulle behöva göra, men det mesta av det skiter sig, jag hinner helt enkelt inte.

SUCK!!! *tycker oändligt synd om mig själv som måste göra tråkiga saker*

tisdag 24 augusti 2010

Har träffat mormor till min nästa hund!

Eller ja, det kanske är mor också, om den lilla 14-veckors cockervappen får sin andra kull ganska sent och jag har möjlighet att ta valp då.

Min "gamla" lärare föder upp jaktcocker, och jag har ju varit sugen på en sådan i ett par år. RIKTIGT sugen.
Nu har hon fått hem en ny liten stjärna, och redan innan den kullen föddes "beställde" jag en valp. Nu är det ju liksom så att jag kan inte skaffa fler hundar på några år, minst, och så får ju lilla tösen se till att vara duktig och frisk, så att hon får vapplar öht.

Här är det planering på hög nivå! *fniss*

Jaktträning - fält och skotträning.

Igår kväll var det dags för första träffen med jaktträningsgruppen. Första försöket med att ha en träningsgrupp blev ju bara skit - ingen dök upp, jag fick liksom jaga på folk och det blev BARA jobbigt och drygt att försöka hålla reda på allt. NÄVER igen, säger jag ju.
Den här gången kör vi samma tid och plats alla gånger, och de som har lust att dyka upp, de dyker upp. Rinner det ut i sanden så att inga kommer, då tränar man själv eller skiter i det. Typ.
Igår var vi fyra stycken, körde lite fält. Det gick bra i det stora hela, men jag blev lite tveksam igen. När det inte är så mycket ute på fältet så sticker han till Kiruna och letar lite där. Är det bra att han utökar sökområdet när han inte hittar nåt, eller är det dumt att han går så långt ut och inte är nog envis?

Avslutade med lite skott, vilket gick väldigt bra. Annan skytt, och uppbundna hundar som skällde vid skotten, men min hund, han var TYST! :-D

Nästa gång ska det kastas också. Kanske jag kan övertala någon i sökgruppen att skjuta lite imorgon kväll?

"Inte troligt"

sa han-som-har-koll uppe på universitetet om min reservplats. FAN, jag som liksom hade inbillat mig att det nog skulle gå, så att jag slapp Gävle. :-(
Riktigt besviken och smådeppig blev jag.
På fredag kl. 10 (när jag tränar sök? hm, måste förvarna de andra om att jag kommer ha på mobilen och kanske blir tvungen att svara efter kl. 10) är uppropet i Umeå, så efter det kan jag, om jag nu har en sån där tur som jag ju aldrig har, få ett samtal om att jag har kommit in.

Jag har i alla fall fått tag på boende i Gävle. En kusin till pappa tror jag det var? De bodde strax utanför, och hade en liten stuga på gården som jag kunde bo i. Det fanns ingen toa och dusch där, men jag gissar att jag kan få låna deras i stugan? Låter HUR perfekt som helst, då behöver jag ju inte störa dem så mycket heller. De hade en hund de med, en stor blandrastik av nåt slag, som Krux säkert kommer bli jättekär i. ;-) Och om hon tycker att han är pest (eller vi inte står ut) så behöver de ju liksom inte träffas heller eftersom jag bodde i en egen liten stuga.
Jag skickade pappa att ta reda på hur mycket de vill ha för att jag bor där, hoppas det inte är alltför mycket bara.

Fantastiskt trevliga lät det som att de var iaf, så det ska nog gå bra. :-)

söndag 22 augusti 2010

Med sådana där naglar

kan man ju inte städa. Då pajjar man dem ju. Så jag övar mig på andra sätt att vara huslig.Åkte ut till klubben tidigare idag och gjorde några skick till rutan, några ingångar med apporten och lite fjärr. Med Polly blev det bara slalom, för det sprang omkring en liten vid luddig sak på agilitybanan som inte lyssnade NÅT på sina ägare. Slalomet står utanför banan, men när det vita luddet kom på att man kan gå RUNT staketet och gå ut, så slutade jag träna med Polly. Hon var otroligt duktig som faktiskt satt stilla utan att knappt ens TITTA på luddet, som sprang runt fötterna på henne.
Inte för att hon är en elak hund, men hon kan vara lite arbetselak, och med en sådan liten hund var det lite läskigt.

Ute på planen var det också lite hundar som sprang lite som de ville - en svart labbeliknande sak var nästan framme vid oss innan den vände. Det gick bra ändå, jag väntade med att skicka Krux till de hade fått tillbaka den bara.

Om att ha för lite att göra


När jag börjar pyssla med sånt här, är det helt klart ett tecken på att jag har för lite att göra.

Eller kanske är det ett tecken på att jag verkligen inte vill städa klart.

Om att ha för mycket att göra.

jag anmälde intresse för en fortsättningskurs i jakten.
Misstänkte att jag inte skulle kunna komma på alla träffar, men det var ännu värre än jag trodde. :-(

Första träffen är jag i sthlm.
andra träffen är jag i gävle - om jag nu inte har sån tur att jag kommer in i umeå på en gång.
tredje träffen är jag ringsekreterare i Vännäs
fjärde träffen kan jag faktiskt komma.

sedan var det lite oklart när resten av träffarna skulle vara, men de ev. datum som fanns kan jag hälften, om jag har riktigt jävla ur-tur kanske jag kan två sista träffarna - har jag otur, kan jag ingen.

lördag 21 augusti 2010

Chocken är total

Jag har tränat på klubben ikväll!!!! *pausar för att alla ska hämta sig från chocken*


Det blev lite konstigt att matte höll i mobilen, istället för klicker, och att mamma tittade på mobilen istället för att titta på Kruxet. Så Kruxet GICK lite - såklart, för filmar man så kan det ju inte gå bra. :-P

Men, förutom det ser man ju liksom vad det är vi pysslar med. ;-)


fredag 20 augusti 2010

Lydnad på klubben

Träffade Eva på klubben, vi körde igenom hennes hundar, en i trean och en i eliten. Jag både tävlingsledde och dömde, puh! Blev riktigt svettigt att hålla reda på båda delarna, men skoj att döma lite sådär på skoj! :-)
Körde igenom lite uppvisning också, Krux blir helt förvirrad och trött i pallet av att vi byter förare, så vi lade lite extra krut på det ikväll. Det är SVÅRT att gå med Eva när de ska gå mot mig...

Ja fatta inge alls!
//Krux


Efter det fortsatte jag nöta lite på fria följet med en ALLDELES för het liten flams. Tog ett tag innan han skärpte upp sig så pass att han kunde hålla reda på fossingarna...
Kollade så att läggande under gång satt där, vilket det gjorde. Känns som att det är rätt stabilt nu, iom att jag inte har gjort det på så länge och han ändå spikar det utan problem.

Vi avslutade med att köra igenom slutet av programmet två gånger.
Apporteringen: Första gången sprang jag när han grep, alltså bröt och belönade. Bra jobb av gossen. Andra gången var han så taggad i gripandet att han tyvärr fick tag om "knölen" på apporten, och då kunde han inte riktigt hålla i den så han tappade den vid ingången. Köpte det och körde vidare - det känns inte som att det är något problem.
Hoppet: Första hoppet var perfekt. Andra hoppet satte han sig så nära att han slog i på tillbakavägen.
Fjärren: Första gången fick han hjärnsläpp och satte sig inte upp. Jag stod på lite längre avstånd, vet inte om det var därför? Gjorde om, stod närmare och belönade på andra sittandet. Andra gången satte han det perfekt, förutom att han tjuvade på uppsättandet när jag hade gått tillbaka.

Slutsats: Fortsätta träna stadga, alltså att han sitter kvar på andra sidan hindret och att han sitter/ligger kvar på fjärren. Det gjorde han ju bra nu, men det känns inte riktigt stabilt ännu. Träna ingångar på apporteringen: jag har köpt att han slarvar, för att han inte ska tappa fart. Nu är det nog dags att börja bygga in ett bättre insättande både där och på inkallningen. Öka avståndet på fjärren, så att han inte låser sig om han tycker att jag är för långt bort. Höja hindret - vet inte om jag tycker att det spelar nån större roll att han slår i när han sitter så nära, men han slår ibland i annars också så jag provar och ser om han kan lära sig lyfta på fötterna om vi kör på högre höjd.
Och nöta, nöta, nöta det där jäkla fria följet...

Jag vet iaf helt säkert vad jag ska koncentrera mig på nästa helg på kursen: Fritt följ och ruta.

Hejdå jobbet!

Åkte förbi på mitt gamla jobb och lämnade en kasse med arbetsskjortor och ett par förkläden. Ingen av mina chefer var inne på kontoret, så jag ställde dit kassen och tänkte gå... men så kan man väl inte göra, så jag ångrade mig i sista stund och gick ut till restaurangen och gick fram till kassan, där två av mina gamla kollegor stod.
Väntade en stund på att de skulle se mig, till slut frågar den ena "ville du ha hjälp med något"?
eh, nä, jag tänkte bara fråga om ni kunde hälsa S att.... DÄR kände de igen mig. *fniss*

Så nu är det slut. Inget mer lunchrestaurangande för min del, inte i DET företaget iaf.

Idag ska jag fortsätta koppelträna vapplar, klippa lite klor på dem och när vapplarnas matte och husse kommit hem åker jag till klubben och tränar lydnad med Krux.

torsdag 19 augusti 2010

Duktiga Pollyboll!!!!

Agilityträning på klubben ikväll. Första loppet, en klass 1-bana, tänkte jag att jag skulle träna lite på... Det blev inte så bra. Hon klarar ju inte bakombyten, skick in i tunnlar och slalom när jag är långt bakom och att bli skickad ut över hinder.
Insåg att det var rätt korkat av mig, så nästa lopp körde vi järnet istället. och sipåfan, när jag faktiskt HJÄLPER henne att klara saker och ting, och det flyter på, så är hon ju riktigt duktig!! Gick att skicka ut över hinder av bara farten, och framförbyten fungerar bara bättre och bättre. Hon klarade däcket MYCKET bra, jag var tvungen att skicka henne UT runt däcket så att hon kunde ta det, och hon GÖR det! Klar risk för att ta ramen i en sådan sväng, även på en lite mer rutinerad hund. Hon fick tom. gå in i slalomet när jag var på "fel" sida, och klarade den ingången i fart från ett annat hinder. *stolt*

Krux fick bara några platsliggningar, så han tyckte att det var en tråååååååkig kväll på klubben gissar jag. ;-)

hårt jobb.

Det är verkligen mycket krävande att vara valp och barnvakt... *gäsp*

Nån påstod att man äter lunch mitt på dagen, bara. DET har jag lite panik över, för nån har stulit billys-pizzorna så jag kan inte göra sådana, och jag hittar ingen sylt så jag kan inte göra pannkakor... ja, om inte ungen äter med lingonsylt??? :-/

onsdag 18 augusti 2010

Nu rullar det!

Både med hundträning, valpar och BIIIIIIILEN! Ikväll körde jag hem min älskade, saknade bästa bil från nordmaling, så nu står den ute hos mina föräldrar. Visserligen är det ju den där ABS-lampan att fixa fortfarande, men jag är SÅ glad att jag har min bil igen. Vi ska bara snabbt se om man kanske kan fixa det där, annars besiktar vi den som den är så får jag iaf köra den en månad till.

Annars har jag fått prioritera hårt ikväll. Missade både möte på klubben och sökträning. Dumt, dumt... Inte hann jag köpa hundfoder heller, så Polly och Kyuss fick middag ute hos mina föräldrar (jag har en del foder där, så att jag slipper släpa sånt varenda gång) och Krux äter just nu. måste hinna iväg och köpa foder imorgon, men det ska nog gå bra - efter att jag har vaktat vapplar och barn imorgon åker jag in på stan och fixar lite ärenden innan jag speedar ut på klubben för att träna min EGNA hund lite. ;-)

Kyuss var så söt idag. Jag tog för en gångs skull ut honom istället för krux, när vi skulle träna hundmöten. OOOOOOOOHHHHH sa Kyuss!!! Tror jag ska försöka hinna med att ta ut honom imorgon och träna lite, han verkade faktiskt väldigt peppad.

Hundträning igår

Vid 4 speedade jag ut till klubben och lyfte hinder i en halvtimma, och tränade hund i 5 minuter. polly fick gå början på en klass1-bana som var lite klurig. en sväng in i en rak tunnel och sedan slalom, gjorde att man inte kunde komma ifatt och skicka in i slalom om man inte var på "fel" sida, och hon kan ju inte slalom från det hållet.
Läxa: lära slalom från vänster, det tränar vi ju på, men även lära in slalomingång med mig långt bakom.

på kvällen hade jag aktiveringskurs, vi skulle vara i sandtaget i röbäck. Där har ju jag varit och tränat jakt några gånger, fastän det var ganska länge sedan vi var där nu. krux fick spunk (gnällde och flåsade och använde stackars polly som en studsmatta) bak i bilen när vi svängde in, och jag såg den eventuella skotträningen fladdra iväg för vinden. finns inte en chans att jag är så modig att jag vågar träna skott när han blir knas av att bara VARA på ett ställe.

tränade uppvisning med Eva på klubben senare istället. gick BRA! vi körde inte så mycket fritt följ, utan försökte beräkna tid på det hela och köra ihop lite saker. fjärr, hopp, inkallning och apporteringar gick bra för båda hundar. visst, det SITTER inte, det behövs det mer träning för. men stora delar sitter, och vissa delar är lite rangliga men på gång.

lade en plats också som gick super - trots speedad hund låg han. dold förare, närmare 5 minuter. något luktade fantastiskt gott så han nosade ganska rejält när jag lämnade honom, men enligt eva låg han mesta tiden och bara glodde rakt fram.

måndag 16 augusti 2010

jag får iaf vara glad över min duktiga jakthund!

Gick ut och lade fält med det vilt jag hade med på kursen - en trut, nån slags mindre trut(??) en svart skitfågel typ kråka, och en nin.
så JÄVLA duktig han är!!!! klockrena inlevereringar, allihop, full fart in. perfekta avlämningar, allihop, kan inte bli bättre än sådär.
om man ska hitta nåt att klaga på, så är det att han hade lite tveksamma upptag på den svarta skitfågeln. vet inte vad han gjorde, men det det var inte smack på-gripanden, han gjorde nåt i några sekunder innan han spurtade in. och så rotade han reda på gamla legor. vet inte hur farligt det är att de följer upp vittring och markerar där han redan har hämtat? det känns ju rätt naturligt att de följer upp vittring, den är ju fortfarande stark där. och med rutin borde han ju sluta med det, tycker man? det är första gången jag kör ett fält med vilt, faktiskt.

nu känns det faktiskt som att det bara är skotten kvar. det andra känns som att det mer eller mindre sitter där det ska. och skotten gick ju riktigt bra sist det med. SÅ sugen på att starta i höst nu!

men gud så kul.

jag har ingen bil. och jag får inga pengar.

sista dag för ombesiktning för bilen är idag. känns lagom kul, när alla anmärkningar utom den där ABSlampan är åtgärdade, men det där jävla oljetråget är paj så jag kan inte köra in bilen och besikta den. 735 vändor ut till hörnefors är inte heller skitbilligt, förutom all den tid och energi det har tagit bara för det där oljetråget. det blir inte ännu bättre av att jag, istället för att kunna ombesikta bilen, vilket ju är billigare, måste besikta bilen på nytt och kanske får fler anmärkningar. får jag inte tillbaka min bil vete fan hur jag ska lösa första veckan på högskolan i gävle, eftersom jag har med en hund. och mamma börjar konstigt nog bli lite less på att jag har hennes bil - jag har ju bara haft den i över en månad redan, inte så konstigt att hon vill ha tillbaka den.

och så får jag ingen A-kassa, vilket innebär att jag har gått rätt länge nu utan någon form av ersättning alls. funtar på att ringa soc, faktiskt - vad gör man annars när man inte kan få någon annan ersättning? anledningen: jo, min bisyssla är inte en bisyssla. det hade ju varit oerhört sjysst om a-kassan faktiskt hade MEDDELAT det istället för att låta mina papper ligga i flera veckor? typ hej, du måste stänga ner ditt företag om du ska få pengar, bara så att du vet det. för du kan ju inte göra det i efterhand, så för varje dag som går så sitter du ännu längre ner i skiten. det spelar ingen roll om ni öht är aktiva i företaget, bara att du HAR det gör att du inte får ett öre.

bra att veta att man inte behöver betala a-kassa så länge man har en liten hobbyverksamhet iaf.

söndag 15 augusti 2010

Jag sitter och pluggar.

Jag läser bla. om hur man ska använda referatmarkörer och källhänvisningar. I texten står det "Lind hävdar att det finns det flera skäl till att man ska vara noga med att ange sina källor, men de tre viktigaste är:" är det bara jag, eller är det ett "det" för mycket där?

Och så står det "Tänk på att du alltid skall skriver ut förkortningar i löpande text."
Är det bara jag, eller borde det inte böjas till "skriva" där?

Inte för att jag är värsta experten på svenska, och nog lyckas jag med en del stavfel och annat, såklart. Men så skriver jag inte heller informationsblad om hur man skriver en korrekt svenska.... ;-)

lördag 14 augusti 2010

Motion i vatten

blev det idag för vovvarna. Vi åkte ut till Sörmjöle (och nej, jag lyckades inte övertala karln om att det skulle ha varit roligt att kasta markeringar i Bussjö) och badade järnet. Till och med Krux satt snällt UTAN att gnälla, bara med lite längtande ögonkast mot vattnet, när vi kom upp och skulle torka oss och byta kläder. :-))
Däremot fick jag kämpa REJÄLT för att få honom att skärpa ihop sig och gå vid sidan INNAN han fick studsa ner i vattnet.

Nu filmtajm!

När man sitter och väntar

Jag vill åka och shoppa. Jag vill även åka och bada. Karln hittade tyvärr igen den där jävla TV:n. Why, oh why???


Så jag börjar med att gå ner på ICA och shoppa en glass. Och så hoppas jag att jag får lite, lite energi, och att Krux också har lite, lite energi så att vi kan gå ut och träna lite på uthållighet i fria följet. (Skulle inte tro det, va... det är typ 40 grader varmt ute.)

Funtar på om man borde göra nåt annat istället med hundstackarn. Lite vattendirigeringar skulle ju inte sitta fel. Eller några låååååånga markeringar iaf... Nu skulle man ha känt nån med båt. För jag TVIVLAR ju på att jag får den fotbollstittande karln att följa med ut till Bussjö?

Bananflugor

*Fälla med äppelcidervinäger, honung och en droppe diskmedel i ett glas: check, fast det är vitvinsvinäger. hoppas att a)det funkar med vitvinsvinäger och b)att ingen får ett städryck helt plötsligt och SLÄNGER min fälla....

*ta bort alla sopor:tja, check, de är ju undanstängda iaf, det borde väl räcka??

*diska allt på en gång - lämna inget ätbart framme:check, tror jag. Sanerade köket i förrgår, diskade allt direkt under dagen igår... Tyvärr blir man ju inte så smart när man dricker, så självklart tänkte jag inte på bananflugor igår när vi drog från lägenheten och in till stan - på köksbordet stod alla burkar med öl, alla glas med en liten skvätt drink, nån nästan tom burk med cider..... Så de där jävla flugorna har OCKSÅ festat inatt :-/

*Hälla kokande vatten i alla avlopp, för det är där bananflugan lägger sina ägg: snart check, vattnet måste bara börja koka.

Nu har jag alltså följt ungefär alla tips som jag har googlat rätt på för att få död på kräken. Nån som vet nåt bra tips som jag har missat? Jag HATAR verkligen de där äckliga vidriga flugorna.

onsdag 11 augusti 2010

Lite träningsfilmer

från igår - KOLLA plogandet!!! Vad hände?

http://www.youtube.com/watch?v=sViHsix9r4Y

från idag - plogandet *poff* borta. Fortfarande ostabil med rumpa och med avståndet i sidled, men det struntar jag i - jag vill öka på uthålligheten, jag köper att det inte är 10-mässigt. Jag är mer noggrann med att han ska kännas engagerad.

http://www.youtube.com/watch?v=TLltD1-MUbM

http://www.youtube.com/watch?v=raP7Md620ag

http://www.youtube.com/watch?v=l2Za-MjqSV8

http://www.youtube.com/watch?v=ItjjLBmz6jQ

http://www.youtube.com/watch?v=35GezA-AfmI

måndag 9 augusti 2010

Duktig, TYST Krux på skottträningen!

Körde lite vattenmarkeringar efter kursen ikväll, och slutade med några skott. Tyst, lugn, koncentrerad hund, så jag funderade lite, tvekade lite.... Och bestämde mig för att vara modig och kasta och skjuta samtidigt. Gick hur bra som helst! Nu är det ju alltid lättare för honom när jag skjuter själv, det har han blivit lite van vid, men jag är jättenöjd ändå.

söndag 8 augusti 2010

Två träningspass idag.

Det första var på eftermiddagen med AL, där jag började lite med framförgåendet med Krux. Jag är faktiskt lite förvånad över hur fort han förstod att han faktiskt SKULLE gå före mig istället för vid sidan, när vi var på väg mot en boll.

Fortsatte lite på släpp-övningarna på agilityn med Polly, satte in ett däck och då blev det rätt svårt, faktiskt. Avslutade med att göra en sväng med ett framförbyte in i den raksträckan som vi hade kört på innan, då fick hon se att jag lade ut bollen. Det gick iaf bra. :-)

På kvällen tränade jag och Eva - körde igenom slutet av programmet i tvåan - apportering, hopp sitt hopp och fjärren, tävlingsmässigt. Första gången gick allt bra förutom att han tjuvade på uthoppet, andra gången fick han lite hjärnsläpp på fjärren så det blev ett extrakommando på sista läggandet, och så tjuvade han på uppsättandet. Men faktiskt, jag är nöjd!
Jag provade några fler framförgåenden, och han kom ihåg ganska fort. Kunde tom. köra med två målpunkter, så nästa gång ska jag börja ta bort startretningen lite tror jag.

Vi avslutade med att köra igenom vår lilla uppvisning, jag börjar bli nervös för det faktiskt. Det går INTE bra med fria följet... han släpper, tappar, hittar på andra grejer och är rätt oengagerad. Resten - fjärren, att stå stilla när Skutt hoppar över honom, inkallning med ställande och apporteringen går skitbra, så det är jag inte så nervös över.

Bilder på vapplar







har suttit och bråkat med PS... Skitsvårt när man inte kan med den här versionen.

Tunnbrödsbak

Mina föräldrar har en riktig bakugn hemma, de brukar baka tunnbröd vilket faktiskt är RIKTIGT skoj. :-) Dags för sånt var det idag.
AL hängde på, vi gick en promenad upp i skogen, hundarna badade i diverse diken och stank apa. Jag försökte skölja av Krux med vattenslangen ute, men insåg rätt fort att det inte var nån mening. Tog in honom och fick stå i duschen säkerligen en halvtimma för att få honom ganska ren. Sköljde och sköljde och schamponerade och sköljde och sköljde... Och det bara fortsatte rinna smutsigt vatten. :-/
Kyuss orkade jag inte göra nåt alls åt, så han är jätteäcklig fortfarande.

Efter det "roade" jag mig med diverse djurvård. Klippte klor på alla djur utom ena katten, ryckte lite päls av dvärgschnauzern, städade lite öron och rensade tänder på alla hundar. Försökte rensa på ena katten också, men han var inte så samarbetsvillig.
Dvärgschnauzerns tänder var rena katastrofen. Så otroligt mycket tandsten har jag nog aldrig sett! Och i Kottes mun hittade jag nåt som jag gissar var en P1a nån gång i tiden?? Nu såg det mest ut som... Ja, jag vet inte.
Sist men inte minst, upp till Ida med familj och åt god mat och drack ett glas vin! Mycket lugn helg, det här.

Den här lille gossen var inte så här glad mot mig jämt, kan jag ju säga... Ett tag räckte det med att han TITTADE på mig för att han skulle brista ut i ett illvrål. Och jag, min elaka människa, tyckte att det var rätt skoj. *skäms lite*

lördag 7 augusti 2010

Om man inte tävlar själv

Så får man glädjas åt vänner som tävlar och lyckas istället! :-D

GRATTIS till Johanna med Pi som idag tävlade ettan för första gången - förutom ett nollat läggande under gång tror jag att 8,5 på fria följet var det SÄMSTA betyget... Allt annat var visst 9,5 eller 10. Så himla bra!! *glad*
Ett förstapris med typ 170 nånting poäng blev totalresultatet.

Igår tränade vi agility, jag och Polly och Erica med Error. Blev riktigt impad över hans koppelslalom, häftigt!
Vi filmade Pollys slalom också, och det ser faktiskt ut att gå ganska snabbt, det med?

http://www.youtube.com/user/erisod1#p/a/u/1/LIjDf4CYh4c

Kris och panik

Blev lite konfys när jag fick ett mail IGEN från antagningen. Med ett antagningsbesked - igen? Fick jag inte ett förut? Vad var det, då?
Jag blev ju såklart nyfiken så jag gick in och kollade på studera.nu. Fick panik, stängde av datorn, stapplade ut i hallen, krafsade ihop grejer till träningen och höll sedan på att svimma ute i hallen. På riktigt alltså, jag fick nog nån slags ångestattack, för jag var tvungen att lägga mig ner.
Tror inte att jag var en väldigt bra bilförare, tur det inte är så långt ut till klubben.

Jag kom in i gävle på distans, och är på 11:e reserv här i umeå. Kan det bli värre? Nu måste jag ju alltså kanske bestämma mig för en massa viktiga saker, och göra nåt AV mitt liv.

Gud.

torsdag 5 augusti 2010

Träning på klubben!

Var riktigt ambitiös och träffade först AL och efter det Eva och tränade lydnad. Nu är det dags att sätta igång igen med lydnadsbiten!! Ska ju snart gå tävlingslydnadskurs nere i sthlm, det är ju himla bra om han är igångsatt då.

Körde först lite rutanträning enligt nya planen - lätt, lätt, stor hjälp och lite skoj bara. Med andra ord, han får SE att jag slänger ut bollen bakom rutan hela tiden. Körde totalt fyra skick på två olika rutor, det gick himla bra. Inget tjuvstopp, stannade klockrent, rakt in och allt var bara bra och fint. Jag kan ju dessutom passa på att köra på lite längre avstånd då, tror jag körde på nånstans 15-20 meter idag. Ska köra 20 sådana skick innan jag börjar plocka bort retningen, och hålla koll på 80%regeln - det får INTE misslyckas mer än 20% av skicken!
Han HAR ju faktiskt koll på vart han ska, han har koll på konerna - det är bara de där jäkla tjuvstoppen som stör mig så förbannat. Dvs, han stannar INNAN rutan, vänder upp, och så travar han in sista biten. Han står ju inte stilla länge, och det är inte alla gånger, men klart för många. För mycket styrning och för lite ös, helt enkelt.

Lade två platser också, med lina. Kunde komma åt att korrigera både att han kliver upp när någon pratar på vägen bort från hundarna, och att han kryper. Får se om han kanske fattar vad jag är ute efter då, hoppas det. Han kröp inget mer efter att jag rättade till honom med linan iaf.

Sedan lite pet på fria följet - svängar, mest helt om, som jag TROR att vi nog kan ha fått till riktigt bra. Och så lite uthållighet på raksträckor, och det var jobbigt tyckte Krux... Han var trött och varm och kämpade på rätt bra för att orka på slutet. Körde 15-25 steg idag. Först fem försök där han misslyckades (gick för långt fram, var ofokuserad) på de sista två. Den andra omgången med fem försök tror jag att han fick 100% på.

Kan det inte bli nåt mellanting i vädret? Inte fullt så regnigt som igår, och inte fullt så varmt och soligt som idag...

Jag har en TV

Nu har jag haft en TV i ett par dar, fick en från Sussie när jag hjälpte henne att flytta grejer. De flesta säger "jaha" och förstår inte vidden med att JAG har en TV - jag har inte haft det på ett par år....
Tror jag slänger ut den rätt fort.
Om den bara stod där, och kunde hålla käften när man gör annat och ändå inte SER på den, och man kunde titta på den när man faktiskt vill SE på TV, så vore det ju perfekt, det här med att ha TV.
Men nej, så fungerar det tydligen inte. Tydligen ska den stå på, med en massa SKITprogram, som man inte ens vill se. Ingen ska se, den ska bara vara på. Och jag blir så jävla irriterad.
Tills nu. Nu hittade jag ett helt perfekt program, bara man kunde stänga av ljudet (nån slags klassisk musik).

Kontroverser i tvättstugan

Förra gången vi skulle tvätta, så var det en snubbe som hade snott tiden. Jag speedade på maskinerna och slängde ut hans tvättar - när jag kom ner så var han där och det blev ett jäkla massa tjafs innan jag äntligen kunde förklara för honom att nej, jag har INTE missat min tid, det har INTE gått en timma - det är HAN som har stulit min tid.

Han blev också väldigt fundersam över att hans tvättar nog inte var rena eftersom jag hade tryckt fram i programmet, tror att han tyckte att jag skulle ha väntat in hans tvättar trots att HAN stal MIN tid.

Den här gången var det också nån i tvättstugan, som var HELT säker på att det var den 6:e idag. Eftersom jag inte ville säga nåt innan jag hade kollat, traskade jag alltså upp igen varpå mannen i hushållet blir mäkta upprörd eftersom det är den 5:e och går ner och jagar ut kvinnan.

Ska bli spännande att se om hon också blev upprörd för att vi vill tvätta på VÅRA tider, som den där mannen som jag pratade med förra gången, men nu när jag var nere så skrattade hon och bad om ursäkt, så det tror jag INTE.


Jag har varit med om att folk bråkar om att det är ostädat och att man råkar glömma och tvättar över sin tid, men i det här huset verkar det vara en enorm osäkerhet över klocka och kalender???

Nu ska jag gå och lägga mig en stund, kanske, kanske jag hinner somna en liten sväng innan jag ska springa ner i tvättstugan igen.... Undrar hur det går DEN gången?

onsdag 4 augusti 2010

Grattis pappa!!

Min kära far fyllde år i måndags. Jättemånga år. Typ..... 50 år. Eller nåt. ;-)

Upp i en luftballong ska han! :-D

Ikväll var vi där och åt. Jag tror att jag inte behöver äta på sisådär en vecka nu.

Blev ingen agilityträning idag, det regnade för mycket. Jag var ute och hjälpte en kompis lite med apportering, och körde några linjetag hemma på min ganska inarbetade målpunkt. Jag provade tom. att gå ut till ett annat hörn, och blev glad över att pojken inte gick RUNT det stora diket, utan faktiskt tog sig rakt över. :-)

Medan jag tränade så körde Pierre hem en annan kompis, han tog med Kyuss. När vi skulle åka, två timmar senare. hann jag bli ganska stressad över att Kyuss inte fanns i lägenheten... TUR att Pierre glömmer min lilla hund i bilen en dag när det regnar, och inte är gassande sol! :-O

tisdag 3 augusti 2010

Agilityträning och aktiveringskurs

Var ute på klubben och körde lite agility med stumpan. Hon blir så trött så himla fort, och det blir ju ännu värre när det är varmt....
Koncentrerade mig på framåtsändande, ska försöka få till bakombyten. Hon har alldeles för lite drag framåt, inte så konstigt eftersom hon är så mammig och jag inte har tränat på det förut. ;-)

Åkte hem och kokade lite kaffe till kursen, och så blev jag liksom... less. blä, ville bara dö i soffan. inget pepp alls. Och så åkte man iväg, och efter 10 min på kursen är jag skitpeppad. De är så himla duktiga, både hundarna och förarna, och så trevliga. Och det BLIR så mysigt när det bara är tre deltagare! Skitkul också när man får pyssla med så skojjiga grejer - idag hade vi uppletande, gick jättebra. :-)

Imorgon är det lugnt ända till kvällen. Halv fem träffar jag finaste Erica och tränar lite agility igen, och så blir det snabbdusch innan kvällens middag. :-))

Ha-begär!!!

Jag måste hålla massor med kurser, så att jag har råd att köpa alla BÖCKER jag vill köpa. Det är många, många!!!
Ett mycket litet urval:
Mentalitetsboken (för den är hopplöst borta, och den MÅSTE jag ha)
Lydnadsträning i teori och praktik (för den har jag bara bläddrat i, måste ju LÄSA den.)
Guide 1 & 2 till med sikte på 10:an
Från valp till stjärna, och den andra boken av Maria (ser du vad du gjorde nu, Johanna??)
Klickerträning för din hund (har läst den ett par gånger, men jag vill HA!)
Sök i teori och praktik
Klicker gundog (måste måste måste ha!! fanns en till klicker gun dog-bok, men hur många klarar man att beta sig igenom på ENGELSKA?)

bara det här var väl böcker för över 2 000:-

måndag 2 augusti 2010

Så märkligt.

Jag jobbar ju inte. Så VARFÖR sitter jag här, mitt i natten, och har smått panik över allt jag borde ha gjort men inte hunnit med? Jag har egentligen 3 timmars jobb eller så innan jag kan gå och lägga mig.
Förmiddagen gick åt till att hjälpa Sussie med flyttningen, eftermiddagen gick åt till att städa och ha snabbt besök av systra som är här uppe och hälsar på några dagar, vid 17 åkte jag till jaktkursen jag håller och när jag kom hem vid 21 har jag lagat mat och suttit med diverse administrativa företagssysslor tills nu.
Hundarna har bara fått ett par kortare promenader idag så de borde egentligen få en långpromenad, och jag har kvar en del kontorsjobb.... som jag BORDE göra, för om jag väntar tills imorgon kan jag inte åka till klubben och träna agility som det var tänkt.

Flytthjälp och riskokning

Jag ska bara få i Polly lite ris så att hon får nån frulle, så åker jag och kollar ur det går för Sussie, som försöker få in en hel trea i ett litet släp och i baksätet på en sedan. Det såg inte så allt för lovande ut igår, direkt...

Polly var så hungrig igår på kvällspromenaden, jag tror det hade varit bättre att ge henne mat - som det var nu så lyckades hon nappa åt sig lite chips, en bit av ett äppelskrutt och lite okänt smått och gott. Det kanske inte är den absolut bästa dieten för en dålig mage, liksom....

Ikväll, på klubben, efter träningen

så fick jag en komplimang, som jag blev så himla glad av. Mitt under pratet avbryter mig min kompis med att säga till mig "Visst vet du om att du är väldigt söt?"

Så nu går jag liksom omkring här och känner mig, ja, precis, väldigt söt. Hon är liksom ingen som slösar med ytliga komplimanger, det hon säger menar hon. Så jag är väldigt söt.

Träningen var ömsom vin ömsom vatten.... Fria följet var rätt bra, fick en liten aha-upplevelse på hur jag ska hjälpa min ambitiösa hund att förstå att man INTE behöver slänga ner rumpan så fort man får chansen - tex i vänstersvängar. Och mitt problem med att han driver ut lite i högersvängar och helt om, var tydligen inget problem alls, eftersom det inte syns.
Däremot så pratade en annan kompis med mig när vi har lämnat hundarna på platsen, och dum som jag är, så svarar jag. Varpå min hund helt plötsligt står upp.
Den andra platsen låg han visserligen, men ändrar läge några gånger. Eller så försöker han få det se UT som att han bara väger över tyngden, men eftersom jag inte är SÅ dum så ser jag ju att det han EGENTLIGEN pysslar med, är att krypa. Snyggt gjort, även när jag (lite diskretare den här gången...) påpekar det för Marie så ser hon det inte. Men när jag kom tillbaka låg han klart och tydligt en bra bit längre fram.
Lina och krok it is.

Men min och Evas uppvisning - fan, det kan bli så jäkla bra!!! :-D Skitskoj har vi iaf när vi tränar, så även om det skulle bli skit på uppvisningen så har vi haft jäkla KUL.

söndag 1 augusti 2010

Och så blir man ju skitförbannad

när den där jäkla karln, som slurpade i sig typ en hel whiskeyflaska igår, plus en vinflaska och lite öl, typ är fräschare och piggare än mig.

Livet ÄR verkligen inte rättvist.

Men jag ska iaf iväg och hämta upp bilen nu. Lite piggare efter några timmars sömn, lite mer illamående efter att ha vaknat upp och funderat över om det inte luktar bajs, ändå?
Jo, det gjorde det. Tur att man har så snälla och hänsynsfulla hundar att de äter upp skiten sen, så det var inte så mycket kvar att städa bort. Amen fyfan så äckligt. Vet inte vem det var som tyckte att man inte kunde hålla sig, för de är hur lugna och snälla som helst nu...

gnäll, en geting, en pizza, en stökig lägenhet och en helt slut bloggerska.

Idag är inte min dag, kan man väl säga. Jag är väl kanske inte helt fruktansvärt bakis á la kan inte resa sig från toagolvet, men jag är seg. Väldigt seg.
Gjorde hemmagjorda pizzor som smakade sådär, och nu orkar jag inte ens städa bort. Hela lägenheten ser ut som hell, och jag orkar inte just nu.
Det värsta är att det inte ens känns värt att vara lite bakis när man förmodligen hade haft mer action om man hade sorterat garderoben hemma istället. Obehagligt tråkigt, faktiskt.

Det enda skojjiga jag har att komma med idag var väl kanske att Ellis kom förbi och att hon mådde sämre än mig *fniss*

Getingen? Den flyger runt skallen på mig. Vet inte vad den vill. Komma ut säkert, men den får lösa det själv.... Jag orkar inte. ;-)