lördag 31 juli 2010

en bild


syster har ju uppskrivet vilka bilder som är på vilken vappe, så jag vet inte vem det här är. 0900 verkar vara numret iaf.

Själv sitter jag och dricker viiiiiiiin och pysslar lite... helt ok fransk manikyr har jag faktiskt lyckats med! :-)

När man jobbar hårt med att inte göra nåt alls

Jo, jag är ju arbetslös. Och har inte mycket annat heller för mig. Två kurser igång, nån privatist och tränar minimalt med de egna hundarna just nu. Däremot försöker jag att för en gångs skull ha ett socialt liv, och inte springa från den ena dejten/måstet/ärendet till den andra, utan faktiskt ha möjlighet att ta det LUGNT hos nån. För jag har knappt några tider att passa!!
Det är ju hårt jobb, ju! Jag hinner inte riktigt med kontorssysslorna, för att inte tala om att jag inte riktigt hinner med det här med att söka jobb. Och SOM jag trodde - jag hinner knappt med att blogga! Läser man här, så ser det ju ut som att jag har skittråkigt, världens tristaste liv och det händer inget alls. Jo, det HÄNDER inte mycket, men LITE mer än vad som står här händer det ju.

Idag släpade jag mig ur sängen - planen var att jag skulle ta inlines ut till syster (4,5km enligt eniro) och köra hem bilen, för att åka och göra lite ärenden (läs shopping...) och kolla om nagelfixarstället var öppet, och köpa present till finaste Isac.

Det enda jag hann med var att * inse att det regnade, så istället för att hundarna fick röra på sig lite så fixade jag skjuts ut till syster.
*Hjälpa syster med att avmaska vapplar. Som jag ju verkligen inte hade med på listan med att-göra.
*Hälsa på alla syskonbarn - har två stycken utöver det vanliga i stan den här veckan, och de befann sig hos syster. Fanns visserligen inte heller med på listan, men det gör inget. *s*
*Åka tillbaka in till stan, kolla upp nagelfixeriet. Det var stängt.
*Åka och möta upp killen, och stå och vänta ungefär 20 minuter för länge på hans pizzor. Köra honom till polaren. Fick en liten bit pizza för besväret.
*köra upp på barrnens hus och tänka "men klart jag hittar nåt!" och sedan komma på att "kanske att jag ringer mamman och frågar vad Isac faktiskt vill ha, istället..."
*komma 3 minuter för sent till kalaset. Jäkla pizzeria, deras fel.
*Kalasa på superfika!
*Åka till polaren, hämta upp killen, mata honom med lite tårta (han tackar så mycket, om du läser det här, erica)
*åka hem och sipåfan, laga lite mat

Ska kolla lite bilder på vapplar också, kanske hitta nån bild att lägga ut lite snabbt

ikväll: VIIIIIIIIIIIN! :-D annan polare vann massa pengar på trav idag tydligen, måste ju helt klart firas.

ibland fastnar man liksom

Vi skulle köra förbi syster och lämna en blomma och fota valparna lite.
Det var väl sisådär sex timmar sen.
Inte har nån fyllt på mitt glas på länge heller, så nu börjar jag fundera på om man inte skulle åka hem, faktiskt.... *s*

Gick en sväng med hundarna. De fick gå vid sidan över bron över älven ut till ön, så att de inte skulle bli påkörda eller nåt. gick bra. När vi kom över på andra sidan, så säger jag "varsågod" och hundarna (nu fyller de på mitt glas, sisådärja!) drog längst stigen. Krux och Polly försvinner lite i svängen, så jag ropar tillbaka dem... Jag fattar fortfarande inte hur de kom över på den sidan, men jodå, klart de kom tillbaka dyngsura. Badade i älven med fästinghalsband och allt, hur bra som helst.
Gick vidare ut till klubben. Mitt på appellplanen sprang det en kanin, så jag fick vråla lite. Hundarna stannade ju, men det kändes lite lätt pinsamt när jag såg att det faktiskt var nån på agilityplanen som tränade. Inga koppel hade jag ju heller.
För att bättra på mitt intryck lite så lade jag pojkarna plats och körde igenom polly genom slalomet ett par gånger, hehe :-P

fredag 30 juli 2010

Borde man träna lite?

Och orkar man det när man uppenbarligen har nån slags feber?
De senaste dagarna har det verkligen inte blivit mycket träning med skräpen. Tror det var i tisdags jag och Eva tränade på klubben, då blev det lite lydnad och sedan träning inför uppvisningen, och sedan lite agility med Polly. Det var väl i onsdags jag tävlade inoffa agilityn så då fick ju polly göra nåt iaf, igår tog jag ut Krux och körde ett par linjetag/stoppkommandon innan kursen.
Fast just det, jag var ju faktiskt ute och körde lite jakt med krux på onsdagsmorgonen också!

Men jag borde verkligen komma igång med pollys agility och viltspår, och jag borde köra lite mer rejäl lydnadsträning med krux och gå nåt spår också.

Orkar man det, tro? Kanske lite fotgående på baksidan, bara? Och en ruta? Och om man får värsta lusten att vara ambitiös kanske man går bort till ängarna och kör ett näringsspår där?

Lata dagar

Jag börjar fundera lite över hur trött jag är och hur mycket jag sover. Nog för att man kan behöva sova igen lite, men jag sover ju så vansinnigt mycket? Inatt sov jag 12 timmar! Och jag är så himla trött på kvällarna... Tur hundarna har en snäll en som kan hålla sig vaken, annars skulle de väl aldrig få nån kvällsmat eller kvällskiss. Jag blir väldigt, väldigt bortskämd...
Och titta här:Va? va? har ni SETT! MINA blommor!!! :-D

torsdag 29 juli 2010

bilder från bröllopet


Jag har så
smått börjat kika på bilderna. Det är svårt att fixa bilderna på den här skärmen, man ser liksom inte riktigt. Vet inte om jag ska prova igen när det är mörkt ute, kanske, att det är för att det blänker så mycket i skärmen när det är ljust. I vilket fall kan jag inte göra nåt mer nu, jag skulle vara klar vid 10 och nu är klockan 09.53

jaja, det blir ju alltid mycket mer spännande om man är riktigt sent ute. ;-)onsdag 28 juli 2010

och nu är matten också tjött.

Slyngeln har nog vilat upp sig under tiden som matten har suttit och gjort klart kompendiumet till aktiveringskursen... Och eftersom "det mesta" som redan var klart, aldrig är "det mesta" när det gäller tid, så har det varit lite panik sista timman här. "Det sista lilla" innan det är klart, tar MYCKET mer tid än man tror. Jämt. Speciellt när saker och ting gärna strular lite lätt, också...

Matten är helt slut i pallet, och sitter nu och väntar på att kaffet ska bli klart så att vi kan åka ut till skogen och lägga ut ett par spår - om kvällens kursdeltagare skulle vilja gå viltspår med deras hundar. Egentligen skulle jag behöva planera också, men jag MÅSTE ta en paus, allt snurrar. Jag planerar om 5 minuter.
Måste köpa fika, också. Får inte glömma att kolla vad jag har för extra-selar hemma, och ta med dem. gaaaaaaaah!

lyckad träning och TJÖTT hund!

Träning med AL med labbarna... Klara är så jäkla söt, jag har aldrig sett en sån liten labbe. Hon är över ett år nu, så hon lär ju inte växa särskilt mycket mer på höjden - en miniatyr-labbe.

Kruxet blev helt slut ganska fort. Det är ganska varmt, ingen sol men otroligt fuktigt i luften och kvavt. Vet inte om det är därför, eller för att han inte har nån energi i kroppen efter fastan? Lite linjetag blev det iaf - helt sjukt så bra gripanden och inlevereringar han har, gossen. Riktigt bra tempo in!!
Och skotten är jag jäkligt nöjd med. Först några medan AL var ute och spårade, som gick bra. Sedan några där AL var skytt och kastade också, och det gick också väldigt bra. Peppad hund såklart, men FAKTISKT tyst!

Nu sitta och jobba med kompendium till aktiveringskursen som börjar ikväll.

Vända på dygnet

Det är märkligt, det känns som att jag är uppe mitt i natten. Som att klockan är halv 4, eller så. Egentligen är den halv 10, vilket iofs är fantastiskt tidigt, det med!
Jag ska ut i skogen och träna hund. Den stackars slyngeln har ju inte ätit förrän i förrgår, så han är vansinnigt hungrig och jag tycker otroligt synd om honom. Men det har iallafall slutat spruta ur röven på honom, så man får vara nöjd.
Nu sitter jag och väntar på att riset ska bli sådär överkokt att jag kan mata honom med det. Inte för att han ska få frulle, nä, så snäll är inte den här tanten.... Men jag måste ha någon mat att belöna med efter skott, så det blir ris om jag nu ska kunna träna några skott idag.

Sommarcup!

Ikväll var det sommarcup i agility på klubben. Tror jag kom på 18:e plats eller så - kanske dags att komma igång med träningen igen... *s*
Första loppet strulade till sig rejält i alla krångel på banan - eftersom jag knappt har lärt henne sidbyten så är det ju knappast märkligt. förutom det tror jag hon rev nåt hinder. Andra loppet orkade hon helt enkelt inte, så vi skuttade på lite och diskade oss frivilligt.
Andra loppet rev hon som en furie också, ett problem som jag aldrig har haft förut. Måste hitta nån slags plan för det.

tisdag 27 juli 2010

Jag har en dold talang!

Ja, jag kan ju lätt erkänna att jag är rikigt, riktigt dålig på att laga mat. Därför kommer det som en liten överraskning när jag upptäcker att jag är en jävel på att vända pannkakor i luften! Man undrar ju lite: varför är jag bra på det? Varför just vända pannkakor i luften? Hade det inte varit bättre om jag hade, säg, kunnat koka pasta, istället?

Och varje gång jag (mycket elegant, såklart) slänger upp pannkakan för att vända den, blir en liten svart slyngel MYCKET förväntansfull..... Och varje gång pannkakan landar i stekpannan igen, så blir slyngeln mycket, mycket besviken istället.

Vad som är jobbigt med att bo tre trappor upp...

Bära upp saker, såklart.
och att springa ner med hundar som är panik-nödiga stup i kvarten. eller, så himla ofta måste jag faktiskt inte springa ut, men jag har ju också smått panik i trappen ner - det är ju så jäkla långt, och jag vill INTE städa sprutdiarré i trapphuset.
Det är Krux IGEN, och nu är det faktiskt illa. Jag måste köpa hem ris, men jag behöver inte vara stressad direkt, så illa som han är nu ska han inte få något ALLS att äta idag :-/

Fick mig att börja fundera på det där att jag erbjöd mig att ha liten valp här hemma... Dem måste man ju VERKLIGEN springa ut med stup i kvarten.
Och man måste bära dem i trapporna när de är så små. Och så ska man samtidigt hålla reda på en massa vuxna, ibland alldeles för glada hundar. Och kanske bära annat också ibland.
Hoppas liten blir mer eller mindre rumsren FORT. *s*

Det här med tre trappor upp, har sina sidor.

måndag 26 juli 2010

man kan ju i alla fall göra ett ärligt menat försök till att blogga, nu när jag är arbetslös och har en jäkla massa tid över... Ska bara få nån smart människa att visa fröken blondie hur man lägger in en bild eller nåt, så kanske det känns LITE skojjigare???

Idag smet jag bort från bilskruvandet och gjorde några linjetag med Kruxet. Inte alla skick blev klockrena linjetag, och nu funderar jag lite på om jag ska vara skitnöjd ändå, eftersom stoppkommandot satt klockrent och det går fantastiskt bra att skicka honom åt sidorna, eller om jag ska vara missnöjd för att det ju inte VAR stoppkommando och sidodirigeringar jag skulle träna EGENTLIGEN.

Tror det blir att backa lite i linjetagsträningen faktiskt. Han måste nog börja få se var de ligger innan jag skickar lite oftare, jag kör blint för ofta.

Och så MÅSTE jag träna skott!!! Kom just i denna sekund på att jag helt glömde skotträningen på kvällens kurs, hur förvirrad instruktör får man vara???? *skäms*